Güney Ege Grup Komutanı göreve başladı
Güney Ege Grup Komutanı göreve başladı
İçeriği Görüntüle

Muğla’nın Yatağan ilçesinde 12 yıl önce dikilen erik ağacı, mevsim normallerinin dışında çiçek açtı. Akgedik Mahallesi’ndeki sıra dışı görüntü mahalle sakinlerinin de dikkatini çekti.

A W786129 01

12 yıllık ağaçtan şaşırtan görüntü

Yatağan’ın Akgedik Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Kicir’in yaklaşık 12 yıl önce kendi elleriyle diktiği erik ağacı, mevsimi olmamasına rağmen çiçek açtı.

Normal çiçeklenme döneminin dışında çiçeklenen erik ağacı, mahalle sakinlerinin ilgisini çekerken ortaya çıkan görüntü şaşkınlık yarattı.

A W786129 05

“İlk defa böyle bir doğa olayıyla karşılaşıyorum”

Erik ağacını yıllar önce kendisinin diktiğini belirten Yusuf Kicir, ağacın bu zamana kadar ilk kez mevsim dışında çiçek açtığını söyledi.

Kicir, “Bu ağacı 12 yıl önce kendim diktim. Bu zamana kadar ilk defa böyle bir doğa olayıyla karşılaşıyorum. Mevsimi olmamasına rağmen çiçek açması beni hem şaşırttı” dedi.

A W786129 03-1

Sıcaklık değişimleri etkili olabilir

Uzmanlar, mevsimsel sıcaklık değişimleri ve iklim koşullarındaki farklılıkların bazı meyve ağaçlarının normal dönemleri dışında çiçeklenmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Yatağan’da mevsim dışı çiçek açan erik ağacı da bu sıra dışı doğa olaylarından biri olarak dikkat çekti.

Kaynak: İHA