Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 2026 yılını “Muğla Gençlik Yılı” ilan etmesi ve spora verdiği destek dolayısıyla “Spora Destek Veren Devlet Adamı” ödülüne layık görüldü. Akbıyık, ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın elinden aldı.
Geleneksel 10. “Sporun Devleri Buluşuyor” Ödül Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.
Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan katıldı.
Muğla Gençlik Yılı çalışmaları ödül getirdi
Muğla’da 2026 yılını “Gençlik Yılı” ilan eden Vali Akbıyık, spora ve sporculara yönelik destekleri nedeniyle törende ödüllendirildi. “Spora Destek Veren Devlet Adamı” ödülü, Akbıyık’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından takdim edildi.
Törende, 2025 yılında olimpik, paralimpik ve deaflimpik branşlarda Türkiye’ye madalya kazandıran milli sporcular da jüri değerlendirmesi sonucunda ödül aldı. Programda sporcuların yanı sıra spora destek veren kişi ve kurumlar, siyasetçiler, bürokratlar, spor camiası temsilcileri ve spor basını bir araya geldi.
Muhabir: Selda İnal