24 Ocak 2026 Cumartesi günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşecek GİTESFOB seçimine mavi oy pusulası ile gireceklerini söyleyen Başkan adayı Zafer Özdemir önemli açıklamalarda bulundu.
Göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, üyelerin yüzde 50 indirimli olarak faydalanabilecekleri çocuk kreşi açacaklarını söyledi.
Pos makinelerinden alınan yüksek komisyonlardan esnafın sıkıntılı olduğunu söyleyen Özdemir," Bankalarla ön görüşme yaptık, bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Bankalarla toplu olarak esnaf için düşük faizli krediler için ön görüşme gerçekleştirdim, üyelerimize bu kredileri kullanma imkanı sağlatacağız" dedi.
“Korsan işletmelerle mücadele edeceğiz”
Başkan adayı Zafer Özdemir, mazot, benzin ve gazda yüzde 3’lük indirim sağlayacaklarını vurgulayarak, “Oda üyelerimize araç, konut ve sağlık sigortalarında indirim anlaşmaları yapacağız. Meslek gruplarında belgelerinde eksiklik olan esnafımıza yardımcı olacağız. Özel eğitim kurumları ve özel hastanelerle indirim anlaşması yapacağız. Esnafımızın tüm devlet kurumlarında yaşadıkları sıkıntılarda yardımcı olacağız. Korsan işletmelerle mücadele edeceğiz.” dedi.
Her meslek grubunda temsilcilik sistemi oluşturup, her ay bunlarla toplantı yaparak sorunlarını masaya yatıracaklarını anlatan Özdemir, her meslek grubu ile 6 aylık dönemlerde yılda 2 defa istişare ve kaynaşma için yemekli etkinlikler yapacaklarını dile getirdi.
“Odanın tüm üyelerinin dahil olduğu Whatsapp grubu oluşturulacağız”
Özdemir, odanın bir tane hukuk, bir tane de mali müşavir danışmanı olacağına işaret ederek, “Odamızın tüm alışverişlerinde önceliğimiz üyelerimiz olacaktır. Durumu iyi olmayan esnaf çocuklarına kırtasiye ve nakit yardımında bulunacağız. Afet, yangın, hırsızlık, kaza vb. gibi durumlarda esnafımızın yanında olacağız. Bazı meslek gruplarında fiyat tarifesi uygulayacağız. Esnafa sosyal medya ve reklam konusunda destek olunacak. Odanın tüm üyelerinin dahil olduğu Whatsapp grubu oluşturulacağız.”
“Üyelerimizin kan gruplarının olduğu arşiv oluşturulacak”
Üyelerin tüm özel günlerini oda olarak hatırlayacaklarını ifade eden Özdemir, “Üyelerimizin kan gruplarının olduğu arşiv oluşturulacak, ihtiyaç halinde iletişime geçilecek.” dedi
“Kira ve katı atık ücretlerini çözeceğiz"
Özdemir, belediye ile görüşmeler yaparak kısa süreli ücretsiz otopark alanları talep edeceklerini, pazar esnafının kira ve katı atık ücret sorununu çözeceklerini belirterek, “Tüm esnafımızın olduğu bir site kuracağız ve belli dönemlerde indirimler yapıp katılım sağlayan esnafın birbirlerinden alışveriş yapmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Zafer Özdemir kimdir?
1979 yılında Menteşe’nin Kafaca Mahallesinde doğdu. İlk ve Orta eğitimini Kafaca’da, lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. 2000-2005 yılları arasında Ora Kafe İşletmeciliği yaptı. 2005 yılından itibaren de Akyol Cami karşısında Özdemir EVKUR işletmeciliği yapmakta. Bu işlerin yanında ayrıca 12 yıldan beri Emlak-Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Evli ve 1 çocuk babası olan Özdemir, 2020 yılından itibaren de Muğla’nın önemli iş insanlarından Tolga Telli ile Öz-Tel48 Yapı İnşaat ortaklık yaparak birçok inşaat projesini geçekleştirdi.




