Yatağan’da yaşlı çiftin hayatını kaybettiği yangında kasıt tespit edildi. Çiftin torunu ve eşi İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı, soruşturma sürüyor. pic.twitter.com/esCaHNMjG1
— Hamle Gazetesi (@Hamle_Gazetesi) March 11, 2026
Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşlı çiftin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili soruşturmada çarpıcı gelişme yaşandı. İlk belirlemelere göre yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı tespit edildi. Olayla ilgili yaşlı çiftin torunu ve eşi gözaltına alındı.
Yangında Yaşlı Çift Hayatını Kaybetmişti
Yangın, 5 Mart günü saat 01.00 sıralarında Turgut Mahallesi’nde Nazire Kasap (76) ve eşi Asım Kasap’a (87) ait müstakil evde çıktı. Alevleri fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler yangına müdahale ederken içeride mahsur kalan çifti kurtarmak için çalışma başlattı. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından eve giren itfaiye ekipleri Nazire Kasap’ın cansız bedenine ulaştı. Ağır yaralı olarak çıkarılan Asım Kasap ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kasap, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çift, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Soruşturmada Kasıt Tespiti
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada jandarma ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin detaylı inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda yangının, hayatını kaybeden Kasap çiftinin torunu Busenaz K. (25) ile eşi Kürşat K. tarafından çıkarıldığı belirlendi.

Şüpheliler Havalimanında Yakalandı
Haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler, yurt dışına çıkış yapmak üzere bulundukları İstanbul Havalimanı’nda Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince gözaltına alındı.
Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.



