Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarının önlenmesi ve yangınlara karşı alınması gereken tedbirler konusunda orman köylerinde bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Yangın sezonunun ardından kış aylarını fırsata çeviren Bölge Müdürlüğü, kırsalda yaşayan vatandaşlarla birebir temas kurarak hem farkındalık oluşturuyor hem de yangınlara karşı alınması gereken önlemleri sahada anlatıyor.

Kış Aylarında Önlem, Yazın Felaketleri Azaltıyor
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmalar kapsamında, yangın mevsiminde verilen yoğun mücadelenin ardından kış aylarında bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine ağırlık veriliyor. Bu çerçevede orman köylerinde düzenlenen toplantılarda;
-
Orman yangınlarının çıkış nedenleri,
-
Yangın öncesinde alınabilecek tedbirler,
-
Yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenler,
-
Vatandaşların ihbar ve ilk müdahalede üstlenebileceği roller detaylı şekilde anlatılıyor.

2026 Yılı Köy Bilgilendirme Toplantıları Ocak Ayında Başladı
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2026 yılı köy bilgilendirme toplantıları Ocak ayında start aldı. Bu kapsamda Fethiye ilçesine bağlı İnlice Köyü’nde düzenlenen toplantıya Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür de katıldı.
Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Ülküdür, yılın büyük bir bölümünün orman yangınlarıyla mücadeleyle geçtiğini belirterek, kış aylarında gerçekleştirilen bu toplantıların büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Vatandaşlarımız Yangınla Mücadelede En Büyük Gücümüz”
Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yılın önemli bir bölümünü yangınlarla mücadele ederek geçiriyoruz. Kış aylarında ise orman köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelerek yangınların önlenmesi ve alınması gereken tedbirleri anlatıyoruz. Yangın söndürme çalışmalarında orman teşkilatımıza verdikleri destekler için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Ülküdür, yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, bilinçli davranışların olası felaketleri başlamadan önleyebileceğini ifade etti.

Köy Okulu Ziyaret Edildi, Öğrencilere Orman Bilinci Aşılandı
Fethiye İnlice’de gerçekleştirilen köy bilgilendirme toplantısının ardından köy okulu da ziyaret edildi. Öğrencilere;
-
Ormanların doğa ve yaşam için önemi,
-
Orman yangınlarının çevreye verdiği zararlar,
-
Doğayı koruma bilinci konularında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere orman yangınlarıyla ilgili bilgilendirici kısa filmler izletildi.
Ziyarete, Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür’ün yanı sıra OYM Şube Müdürü Fedai Erdemli ve Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman da katıldı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Bilgilendirme Çalışmaları Yangın Sezonu Öncesine Kadar Sürecek
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, köylerde yaşayan vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yangın sezonu öncesine kadar aralıksız devam edecek.
Bu kapsamda;
-
Muğla ve Aydın illerinde,
-
Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında,
-
Tüm orman köylerinde bilgilendirme programları düzenlenecek.
Amaç: Yangın Çıkmadan Önlemek
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yapılan çalışmaların temel amacının yangınlara müdahaleden önce önlem almak olduğunu vurgularken, köy halkının bilinçli hareket etmesinin ormanların korunmasında hayati rol oynadığını belirtiyor.







