Muğla Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler ile sınavda görev alacak personele ulaşım desteği verecek.
Eğitime yönelik desteklerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek LGS’ye katılacak öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunacak. Sınav görevlileri de uygulamadan yararlanabilecek.
Belgelerini gösterenler ücretsiz seyahat edecek
Uygulama kapsamında MUTTAŞ’a ait resmi plakalı toplu taşıma araçları, havalimanı seferleri hariç olmak üzere mevcut güzergâh ve saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.
Öğrenciler ve sınav görevlileri, sınava giriş belgelerini veya görevli belgelerini araç şoförlerine göstermeleri halinde saat 07.00 ile 15.00 arasında ücretsiz seyahat edebilecek.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile öğrencilerin sınav günü ulaşım kaynaklı stres yaşamalarının önüne geçilmesi ve sınav merkezlerine güvenli şekilde ulaşmalarının sağlanması hedefleniyor.
Başkan Aras’tan öğrencilere başarı mesajı
Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, LGS’ye girecek öğrencilere başarı diledi.
Başkan Aras, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor; emeklerinin karşılığını alacakları güzel bir sınav geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.





