Elazığspor’u seri penaltı atışlarında 8-7 mağlup eden yeşil-beyazlı ekip için yüzlerce araçlık konvoy oluşturulurken, Menteşe-Yatağan Karayolu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar binlerce taraftar meşaleler, marşlar ve tezahüratlarla takımlarını bağrına bastı.
Özellikle penaltılarda yaptığı kritik kurtarışlarla maça damga vuran kaleci İsmet Yumakoğulları’na gösterilen sevgi dikkat çekerken, saatlerce süren kutlamalar Muğla’nın yıllardır beklediği 1. Lig hayalinin artık gerçeğe dönüştüğünü gözler önüne serdi.

Muğlaspor’un tarihinde ilk kez Trendyol 1. Lig’e yükselmesi Muğla’da unutulmaz bir anlara dönüştü.
Bursa’da oynanan TFF 2. Lig Play-Off finalinde Seza Çimento Elazığspor’u penaltılarla 8-7 mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, Muğla’ya dönüşte adeta kahramanlar gibi karşılandı. Özellikle Menteşe’de yaşanan coşku, yıllardır beklenen başarının şehirde nasıl bir heyecan yarattığını gözler önüne serdi.

Bursa Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı’nda oynanan ve normal süresiyle uzatma dakikaları golsüz tamamlanan dev finalin ardından penaltılarda gelen tarihi zafer, Muğla’da büyük kutlamalara sahne oldu. Taraftarlar, meşaleler, bayraklar ve tezahüratlarla sokakları bayram yerine çevirdi.

Yüzlerce Araçlık Konvoyla Karşılandılar
Lig’e tarih yazarak yükselen Muğlaspor kafilesi, Muğla girişinde büyük bir konvoyla karşılandı. Akşam saatlerinde Menteşe-Yatağan Karayolu üzerinde toplanan yüzlerce araç, takım otobüsüne eşlik etti. Korna sesleri ve meşaleler eşliğinde ilerleyen konvoy, şehir merkezine kadar uzandı.
Muğlasporlu futbolcuları taşıyan otobüs Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında ise ortaya unutulmaz görüntüler çıktı. Meydanı dolduran binlerce taraftar, futbolcuları alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Şampiyonluk şarkıları söylenirken, meydan uzun süre yeşil-beyaz renklere büründü.
Meydanda En Büyük İlgi İsmet’e
Karşılama töreninde en büyük ilgiyi Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ile final maçının kahramanı kaleci İsmet Yumakoğulları gördü. Penaltı atışlarında yaptığı 3 kritik kurtarışla takımını 1. Lig’e taşıyan İsmet Yumakoğulları için taraftarlar dakikalarca “İsmet” tezahüratı yaptı.
Finalde tam 3 penaltıyı kurtaran başarılı file bekçisi, Muğlaspor tarihine geçen isimlerden biri oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda omuzlara alınan İsmet’e taraftarların yoğun sevgisi dikkat çekti.

Muğlaspor Başkanı yaptığı açıklamada, “Biz bu coşkunun büyüğünü 12-13 gün sonra beraber yaşayacağız. Diyorsunuz ya ‘helal olsun sana’, Ben sizlerle gerçekten gurur duyuyorum." 3 yıldır Muğla’da hep beraber 'başaracağız' kültürünü var etmeye çalışıyor Muğlaspor. Bu şehrin en büyük marka değeri, en büyük sivil toplum örgütü Muğlaspor. Bu yıl hedefi 'birlik' olarak belirledik. Dedik ki önce birlik, sonra 1.Lig. Bakın, şunu söylemek istiyorum. Ben değil, biz yapıyoruz. Bakın bu şehirde 7.000 insan bilet aldı, buradan Bursa’ya geldi. Bu inanılmaz bir başarı, bu şehirde olmayan bir şey. Bakın bütün iktidarı, muhalefeti, sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız herkes el ele oradaydı. Bakın biz bunu özledik.. Bakın bizler mutlu olmayı özlemişiz. Bu şehre bu şampiyonluk çok fazla yakıştı. Bakın bunu hak eden sizlersiniz, bunu hak eden Muğla. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Türkiye’nin en güzel şehri Muğla, her alanda şampiyonluğu hak ediyor. Muğla çok şanslı; çünkü Belediye Başkanı bunu destekliyor, iktidarı destekliyor, bürokratı destekliyor, Sayın Valimiz destekliyor. Sağı, solu, ortası her yer destekliyor. Bakın bu birlik olduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Yeter ki bu birlik ve beraberliğimiz devam etsin. Allah sizden razı olsun”



