YENİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimde sandıktan Batuhan Kıloğlu çıktı. 2 bin 757 üyenin oy kullandığı seçimde Kıloğlu 1.670, Bahattin Gümüş ise 1.021 oy aldı.

YENİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı’nın yeni dönem ilçe başkan adayını belirlemek amacıyla düzenlenen ön seçim tamamlandı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimde Menteşe Belediye Meclis Üyesi Batuhan Kıloğlu ile önceki dönem Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yarıştı.

YENİ Parti’nin Menteşe’deki ön seçiminin 26 Eylül 2026 Cumartesi günü Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılacağı, 3 bin 404 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu daha önce açıklanmıştı. Oy verme işlemi saat 10.00’da başlayıp 17.00’de sona erdi.

2 bin 757 üye sandığa gitti

Toplam 3 bin 404 üyenin bulunduğu Menteşe örgütünde 2 bin 757 üye oy kullandı.

Menteşe’de Emekli Kafe ilk gününde ilgi gördü
Menteşe’de Emekli Kafe ilk gününde ilgi gördü
İçeriği Görüntüle

Sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımda Batuhan Kıloğlu 1.670 oy alırken, Bahattin Gümüş’e 1.021 oy çıktı. Kullanılan oyların 66’sı ise geçersiz sayıldı.

Açıklanan rakamlara göre seçime katılım oranı yaklaşık yüzde 81 olurken, geçerli 2 bin 691 oyun yaklaşık yüzde 62,1’ini Kıloğlu, yüzde 37,9’unu Gümüş aldı.

Yeni Parti Seçim2

Ön seçimin birincisi Kıloğlu oldu

Bu sonuçlarla Batuhan Kıloğlu, YENİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimden birinci çıktı.

Kıloğlu, ön seçim öncesindeki süreçte Menteşe Belediye Meclis Üyesi olarak ilçe başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Bahattin Gümüş de önceki dönem Menteşe Belediye Başkanı sıfatıyla yarışa katılmıştı.

Ön seçimi sonrası birlik mesajı

YENİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı ön seçiminde Batuhan Kıloğlu’nun birinci çıkmasının ardından yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bahattin Gümüş, Kıloğlu’nun yanında çalışmaya devam edeceğini belirtirken, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da iki ismin seçim sonrasında birlikte çalışacağına inandığını söyledi.

Bulut: İkisinin de yaptığı iş çok kıymetli

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ilçe örgütlerinde görev yapmanın zorluğuna dikkat çekerek Bahattin Gümüş’ün belediye başkanlığının ardından yeniden örgüt görevine talip olmasını değerli bulduğunu söyledi.

Bulut, seçim sonucuna ilişkin şöyle konuştu:

“İlçe, yani örgüt işi çok meşakkatli bir iştir. Belediye başkanlığından sonra çok yapılacak bir iş değildir. Kıymetli başkanımız bu partinin emekçisi olarak yine de böyle bir göreve talip oldu. Ama genç kardeşimiz seçimde bir adım öne geçti. Bence ikisi de çok kıymetli bir iş yaptı. Bir tanesi siyasette yeni bir başlangıç yapan arkadaşımız, bir tanesi de çok tecrübeli bir ağabeyimiz. Bu seçim görevinden sonra yine birlikte çalışacaklarına inanıyoruz.”

Gümüş: Batuhan bizim kardeşimiz

Ön seçimde Batuhan Kıloğlu ile yarışan Bahattin Gümüş de sonuçların açıklanmasının ardından partililere seslendi.

Partinin farklı kademelerinde uzun yıllar görev yaptığını belirten Gümüş, siyasi yaşamı boyunca üyelikten ilçe başkanlığına ve belediye başkanlığına kadar çeşitli görevler üstlendiğini ifade etti.

Gümüş, seçim sonucuna ilişkin, “Bugün tercih yapıldı. Kardeşimiz bizim üzerimizde oy aldı. O da bizim kardeşimiz. Siyasette biz de kendisine yardımcı olduk. Önü açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Gümüş ayrıca ilçe başkanı olmasa da parti için çalışmayı sürdüreceğini belirterek, “Normal bir üye olarak Menteşe’de herkesten daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Batuhan istediği sürece de onun en yakın yardımcısı ben olacağım.” dedi.

Kıloğlu: Ortak hedefte rakip olmaz

Ön seçimden birinci çıkan Batuhan Kıloğlu da sonuçların ardından yaptığı konuşmada birlik mesajı verdi.

Kıloğlu, seçim sürecinin ardından birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu seçimin kazananı yok. Başkanımız sağ olsun, her zaman birlikteydik ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim hedeflerimiz, bizim hayallerimiz ortak hayaller, ortak hedefler.” dedi.

Partinin önümüzdeki süreçte ortak hedeflere odaklanacağını vurgulayan Kıloğlu, şunları söyledi:

“Ortak hedefte rakip olmaz. Ortak hedefte ancak güç birliği olur. El birliğiyle partimizi önümüzdeki genel seçimlerde iktidara taşıyacağız.”

“Başkanımızın tecrübesi bize her zaman lazım olacak”

Kıloğlu, görev ve makamların kişisel bir amaç olmadığını belirterek Bahattin Gümüş’ün tecrübesinden yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.

“Koltuklar, makamlar önemli değil. Bizler her zaman istişareye açık olacağız. Başkanımızın tecrübesi bize her zaman, her yerde lazım olacak. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Mukaddes Yelin