Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, Romanya’da düzenlenen Balkan Master Atletizm Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı. İrez, üç farklı kategoride kürsüye çıkarken 2000 metre engelli yarışında yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu.
Romanya’nın Craiova kentinde 17-20 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen Balkan Master Atletizm Şampiyonası, Muğla adına önemli bir başarıya sahne oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, Türkiye’yi ve Muğla’yı temsil ettiği şampiyonada iki ikincilik ve bir üçüncülük elde ederek üç madalyayla organizasyonu tamamladı.
2000 metre engellide Türkiye rekoru
İrez’in şampiyonadaki en dikkat çekici derecesi 2000 metre engelli yarışında geldi. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, aynı zamanda elde ettiği dereceyle yeni Türkiye rekoruna imza attı.
Böylece İrez, Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalyanın yanı sıra Türkiye rekorunu da Muğla’ya taşıdı.
800 metrede kürsüye çıktı
Prof. Dr. İrez, 800 metre yarışında da başarılı bir performans sergileyerek üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.
Şampiyona boyunca farklı disiplinlerde mücadele eden İrez, bireysel yarışların yanı sıra takım kategorisinde de kürsü başarısı yaşadı.
4x400 metre takımında gümüş madalya
İrez’in yer aldığı 4x400 metre takımı, Balkan Master Atletizm Şampiyonası’nı ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçla İrez, organizasyondaki ikinci gümüş madalyasını kazandı.
Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, Craiova’daki şampiyonayı 800 metrede üçüncülük, 2000 metre engellide ikincilik ve Türkiye rekoru, 4x400 metre takım yarışında ise ikincilik olmak üzere üç madalyayla tamamladı.
Muhabir: Mukaddes Yelin