Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Babala TV sunucusu Oğuzhan Uğur'un da aralarında yer aldığı 10 kişi 17 Temmuz tarihinde gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken savcılık ve hakimlik sorgusu toplamda yaklaşık 15 saat sürdü. Soruşturma sürecinde şüphelilerin ifadeleri ortaya çıkarken adli makamların kararı merak konusu oldu. Peki, Oğuzhan Uğur tutuklandı mı, serbest mi bırakıldı? İşte soruşturmaya dair merak edilen tüm ayrıntılar...
21 TEMMUZ 2026 OĞUZHAN UĞUR TUTUKLANDI MI, ADLİ SÜREÇTE NE KARAR ÇIKTI?
Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Oğuzhan Uğur ve 8 şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliği kararıyla tutuklanmıştır.
Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde tamamlanan sorguların ardından Oğuzhan Uğur, Ersin Gökgün, Muharrem Karataş, Gülgün Öztürk, Emre Kartaloğlu, Hüseyin Küçük, Suzan Düşküner Mintaş, Fatih Eke ve Emir Taşar tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Soruşturma kapsamındaki diğer şüpheli Özgür Ömer Güner ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
OĞUZHAN UĞUR HAKİMLİK İFADESİNDE NE SÖYLEDİ?
Hakimlik sorgusunda üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtmiş olan Oğuzhan Uğur, dosyadaki tüm iddiaların belgeli karşılığı olduğunu ifade etmiştir. Uğur, yapılan bir araç satışında bankada görevlinin "Muammed" yerine "Muhammed" yazması sebebiyle işlemin tekrarlanmasını örnek göstererek bu tür olguların delil sunulmasına şaşırdığını dile getirmiştir.
Soruşturma sürecinde yaşanan durumları aktaran Uğur, bilirkişi raporunun internete sızdığını avukatından öğrendiğini belirtmiştir. Evine polis geleceğini ve tutukluluğa sevk edildiğini de haberlerden öğrendiğini söyleyen Uğur, adalete güvendiğini ve suçsuz olduğunu ifade ederek serbest bırakılmasını talep etmiştir.
ŞÜPHELİLERİN HAKİMLİK SORGULARINDAKİ İFADELERİ
Soruşturma kapsamında ifade veren diğer şüpheliler üzerlerine atılı suçlamaları reddetmiştir. Bağımsız denetim firması ortağı Emir Taşar, deprem yardım bağışlarını AFAD üzerinden gerçekleştirdiğini ve Ahbap Derneği'ne yapılan yardımlara ilişkin incelemelerin sınırlı bir çerçevede yürütüldüğünü ifade etmiştir.
TÜRMOB eski başkanı ve yeminli mali müşavir Emre Kartaloğlu ile yeminli mali müşavir Ersin Gökgün, hazırladıkları raporların suistimal denetimi olmadığını, sadece banka hesapları ve toplanan paraların nereye harcandığına dair sınırlı tespit raporu sunduklarını kaydetmiştir.
Eski dernek yöneticisi avukat Hüseyin Küçük ile diğer şüpheliler Gülgün Öztürk ve Muharrem Karataş da yapılan incelemelerin kısıtlı ve tespit niteliğinde olduğunu beyan etmiştir. Şüpheli Fatih Eke ise dernekten olan alacağına karşılık okul yaptırılması teklifini kabul ettiğini söyleyerek suçlamaları kabul etmemiştir.
Muhabir: Haber Merkezi