Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki kamu yatırımları, güvenlik, asayiş ve sosyal hizmetler değerlendirildi. Okul ve gıda güvenliği ile otel denetimlerinin de ele alındığı toplantıda Akbıyık, vatandaşların taleplerine hızlı ve kalıcı çözümler üretilmesini istedi.

Muğla’da Kamu Yatırımları Ve Denetimler Masaya Yatırıldı (3)

Vali yardımcıları ve kaymakamların katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında, Muğla genelinde yürütülen çalışmalar ve devam eden projeler görüşüldü. Vali yardımcıları ve kaymakamlar, sorumluluk alanlarındaki altyapı ve üstyapı çalışmaları ile eğitim, sağlık ve sosyal hizmet yatırımlarının durumuna ilişkin Vali İdris Akbıyık’a bilgi verdi.

Okul güvenliği ve otel denetimleri değerlendirildi

Toplantıda, il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının performansları ele alındı. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik uygulamalar, okul güvenliği, gıda güvenliği ve otel denetimleri de değerlendirilen konular arasında yer aldı.

Muğla’da Kamu Yatırımları Ve Denetimler Masaya Yatırıldı (2)

Vatandaşların taleplerine hızlı çözüm talimatı

Kamu hizmetlerinde sahaya hâkimiyetin ve çözüm odaklı yaklaşımın temel öncelik olduğunu belirten Akbıyık, mülki idare amirlerinden yürütülen çalışmaları bizzat takip etmelerini istedi.

Akbıyık, şu ifadeleri kullandı:

“Kapımız da gönlümüz de hemşehrilerimize daima açık. Devletimizin adaletini, güler yüzünü ve şefkat elini Muğla’mızın en ücra köşesindeki hanemize kadar ulaştırmakla mükellefiz. Sahadaki her çalışmayı bizzat ve titizlikle takip edecek; vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine bürokratik engellere takılmadan, hızlı, samimi ve kalıcı çözümler üreteceğiz.”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket edildiğini belirten Akbıyık, mülki idare amirlerinin millet ile devlet arasında köprü görevi üstlendiğini vurguladı. Vatandaşların huzuru ve refahı için yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla vali yardımcıları ve kaymakamlara teşekkür ederek görevlerinde kolaylıklar diledi.

Yakup dede 94 yaşında Babadağ’dan uçtu
Yakup dede 94 yaşında Babadağ’dan uçtu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Aziz Şahin