32. Bölge Muğla Eczacı Odası ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen “14 Mayıs Eczacılık Bayramı Satranç Turnuvası” başladı.
İki gün sürecek turnuva kapsamında farklı yaş gruplarından sporcular satranç tahtasında mücadele ederken, organizasyonun Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.
Eczacılık Bayramına Anlamlı Organizasyon
Turnuvanın, hem satranç sporunun yaygınlaştırılması hem de Eczacılık Bayramı’nın sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlanması amacıyla düzenlendiği ifade edildi.
Organizasyon boyunca sporcuların centilmence mücadele edeceği belirtilirken, turnuvanın sonunda dereceye giren yarışmacılara ödül verileceği öğrenildi.
Satranç Tutkunları Bir Araya Geldi
Muğla’da düzenlenen organizasyon, satranç sporuna ilgi duyan çok sayıda katılımcıyı bir araya getirdi. Yetkililer, bu tür etkinliklerin hem sosyal dayanışmayı artırdığını hem de gençlerin zihinsel gelişimine katkı sunduğunu ifade etti.


