AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla genelinde devam eden ve planlanan yatırımlar için Ankara’da yoğun temaslarda bulundu. Otgöz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile görüşmeler gerçekleştirerek Muğla’ya yeni yatırım müjdeleriyle döndü.

Seydikemer ve Kavaklıdere’ye Yeni Yatırımlar

Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Pınarköy Muhtarı ve Yuvarlakçay işletmecileriyle birlikte yaptığı ziyaretlerde yeni projeleri gündeme getirdi. Otgöz, “Seydikemer Saklıkent giriş trafiğini rahatlatacak kavşak projesi planlandı, kısa sürede çalışmalar başlayacak” dedi.

Ayrıca, 35 kilometrelik Kavaklıdere-Bozdoğan karayolunun yatırım programına alınması için de sürecin başlatıldığını ifade etti. Kavaklıdere Gençlik Merkezi’nin tamamlandığını belirten Otgöz, çevre düzenlemesinin ardından resmi açılışın yapılacağını da açıkladı.

Karayollarında Büyük Hamle

Muğla-Denizli- Marmaris Farklı Seviyeli Kavşak çalışmasının hızlandırıldığını ve 2026 turizm sezonuna yetiştirileceğini söyleyen Otgöz, Muğla-Denizli yolunun da aynı yıl tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Seydikemer-Kalkan ve Seydikemer-Söğüt bölünmüş yol projelerinin hızla ilerlediğini dile getiren Otgöz, Seydikemer-Kalkan yolunun 2026’da, Seydikemer-Söğüt yolunun ise 2027’de tamamlanacağını duyurdu.

Milas-Didim yolu Kasım ayında ihaleye çıkıyor. Milas Batı Çevre Yolu projesi ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. 25 metre genişliğinde 2x2 devlet yolu olarak tasarlanan güzergâhta, 3 farklı seviyeli ve 2 hemzemin kavşak, ayrıca 4 köprü bulunuyor.

Bodrum Trafiğine Çözüm Geliyor

Bodrum merkez trafiğini rahatlatacak Torba-Yalıkavak 11,5 kilometrelik çevre yolu projesi yatırım programına alındı.
Ayrıca, Güvercinlik-Mumcular yolunun çift yön yapılması ve Milas-Ören yolunun genişletilmesi için de görüşmelerde olumlu adımlar atıldı.

Gençlik ve Spor Yatırımları

Seydikemer’e yapılacak Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu projelerinin ihale süreçlerinin devam ettiğini açıklayan Otgöz, 20 milyon TL bütçeli spor kompleksi ve sentetik futbol sahası için de hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.
Kavaklıdere Gençlik Merkezi’nin ise tamamlandığını ve çevre düzenlemesinin ardından açılışa hazır hale geleceğini söyledi.

DSİ ve Yuvarlakçay İçin Ödenek Müjdesi

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen gölet, baraj ve dere ıslahı çalışmalarının devam ettiğini belirten Otgöz, yeni ödeneklerin de aktarıldığını duyurdu.
Ayrıca, Köyceğiz’in turizm markası Yuvarlakçay işletmelerine yönelik sorunların çözümü konusunda Bakanlık düzeyinde önemli gelişmeler sağlandığını açıkladı.

Milas’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı
Milas’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı
İçeriği Görüntüle

“Muğla’ya Yatırımlar Hız Kesmeden Sürecek”

Milletvekili Yakup Otgöz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Muğla’mız için yatırımcı Bakanlıklarımızla çok verimli toplantılar yaptık. Yeni ödenekler, projeler ve yol çalışmalarıyla kentimizin ulaşım, spor ve turizm altyapısını güçlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Muğla’ya yatırım, hizmet ve ödenek kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi