Marmaris Latin Fest Başlıyor: 16 Ülkeden Renkli Buluşma
Marmaris Latin Fest Başlıyor: 16 Ülkeden Renkli Buluşma
İçeriği Görüntüle

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 28 Ocak 2026’da meydana gelen silahla kasten yaralama olayının ardından başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Olayın failleri kısa sürede yakalanarak tutuklanırken, yürütülen geniş çaplı çalışma sonucunda bir suç örgütü de deşifre edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Saha çalışmaları, güvenlik kamerası incelemeleri ve teknik analizler sonucunda, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “nitelikli yağma” suçlarına karıştığı değerlendirilen 8 kişilik suç örgütü tespit edildi. Şüphelilerden 2’sinin halihazırda cezaevinde bulunduğu belirlendi.

Jandarma

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla merkezli olmak üzere İstanbul, Konya ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt üyesi olduğu belirlenen 6 şüpheliden 5’i yakalanırken, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 54 adet fişek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.

Jandarma2

Gözaltına alınan 5 şüpheli, 10 Nisan 2026 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 7’ye yükseldi.

Jandarma1

Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Muhabir: Kadir Tamer