Trendyol 1’inci Lig’de mücadele edecek Muğlaspor’un, 2026-2027 sezonunda iç saha maçlarını hangi stadyumda oynayacağı kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Muğla Atatürk Stadyumu’nda yapı kullanım izninin henüz alınmadığı, aydınlatma ve trafo çalışmalarının ise tamamlanmadığı öne sürüldü.

Stadyumdaki eksikliklerin ağustos ayı ortasına kadar giderilememesi durumunda Muğlaspor’un karşılaşmalarını Bodrum İlçe Stadyumu’nda oynayabileceği iddiaları üzerine Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç açıklamada bulundu.

Kıyanç (2)

İlk maça yetişmemesi gibi bir durum yok

Bodrum İlçe Stadyumu’nun TFF’ye alternatif saha olarak bildirilmesinin prosedürden kaynaklandığını belirten Kıyanç, Muğla Atatürk Stadyumu’nun 1’inci Lig standartlarına uygun şekilde inşa edildiğini söyledi.

Kıyanç, “Stadyumumuz daha yeni aslında. 1’inci Lig standartlarında yapılan bir stadyum. Olası bir saha bildirme zorunluluğumuz olduğu için tamamen prosedür gereği ve tedbir amaçlı Bodrum Stadı’nı TFF’ye bildirdik. Sahanın ilk maça yetişmemesi gibi bir durum söz konusu değil, zaten yetişmesi de gerekiyor” dedi.

Artık taraftarımızla kendi sahamızda buluşmalıyız

Muğlaspor’un son 2 sezonda iç saha karşılaşmalarını farklı stadyumlarda oynadığını hatırlatan Kıyanç, yeşil-beyazlı ekibin artık kendi kentinde ve taraftarının önünde mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kıyanç, “Muğlaspor’un bir daha ligde kendi sahasında oynamaması söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Olmamalı. Artık bununla ilgili yorulduk. İki sezon boyunca sürekli deplasmanlarda oynadık. Artık böyle bir sıkıntının yaşanacağına ihtimal vermiyorum” diye konuştu.

Kıyanç (3)

Kulübümüzden kaynaklanan bir eksiklik yok

Stadyumda TFF kriterleri kapsamında yapılması gereken çalışmaların kulüpten kaynaklanmadığını belirten Kıyanç, güvenlik kamerası ve e-bilet sistemine ilişkin sürecin devam ettiğini ifade etti.

Kıyanç, “Bizimle ilgili bir eksiklik söz konusu değil. Sadece TFF’nin güvenlikle ilgili kamera ve güvenlik sistemi şartı vardı. Bu durumu kulüp dışından çözmeye çalıştık. E-bilet sistemiyle ilgili federasyonun kulüplerden bir talebi söz konusu. Aslında bakıldığında kulüpleri bağlayan bir durum değil. E-bilet sistemi, 6222 Sayılı Kanun’un gerektirdiği güvenlik sistemiyle ilgili bir durum” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar bir haftada tamamlanabilir

E-bilet ve güvenlik sisteminin kurulması amacıyla TFF’ye gerekli başvuruyu yaptıklarını aktaran Kıyanç, ilgili firmanın çalışma programını oluşturduğunu söyledi.

İlk lig maçının 16 Ağustos’ta oynanacağını hatırlatan Kıyanç, “Bir hafta önce, ödemesini yapmak şartıyla federasyona talepte bulunduk. İlgili firma bunu programa aldı. Şu anda çağırmamız halinde bir hafta içerisinde çalışmayı bitirecek. İlk lig maçımız 16 Ağustos tarihinde. Önümüzdeki 37 gün çok uzun bir süre. Bu süre içerisinde stadın gece maçı oynamaya hazır hale getirileceğini düşünüyorum” dedi.

Kıyanç (1)

İlk hafta Sarıyer deplasmanı

2026-2027 sezonu fikstürünü de değerlendiren Kıyanç, stadyumdaki çalışmaların tamamlanabilmesi amacıyla ilk maçın deplasmanda oynanması yönünde TFF’ye taleplerinin bulunduğunu açıkladı.

Fikstür çekimi sonucunda Muğlaspor’un ilk hafta Sarıyer deplasmanına çıkacağını belirten Kıyanç, “Özellikle Muğlaspor’un ilk maçını deplasmanda oynamasıyla ilgili federasyondan talebimiz vardı. Kura sonucunda da ilk maçımızı deplasmanda Sarıyer ile oynayacağız. İnşallah Muğlaspor için hayırlı olur” diye konuştu.

Milaslı Genç Müzisyen Volkan Külahlı Hayatını Kaybetti
Milaslı Genç Müzisyen Volkan Külahlı Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Muğlaspor 1’inci Lig’de kalıcı olacak

Muğlaspor’un yeni sezondaki hedeflerine de değinen Kıyanç, yeşil-beyazlı ekibin Trendyol 1’inci Lig’de kalıcı olacağına inandığını vurguladı.

Kıyanç, “Birçok kulübün Muğlaspor’u bu ligde kalıcı görmediğini biliyoruz. Bunlar bizi üzmüyor, aksine motive ediyor. Muğla, her alanda şampiyonluğu ve başarıyı hak eden bir il. Dolayısıyla Muğlaspor da Allah’ın izniyle bu ligde kalıcı olacaktır. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi.

Muhabir: Aziz Şahin