Türkiye ile Latin dünyası arasında güçlü bir kültürel köprü kurmayı hedefleyen festival, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor. Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay ve Venezuela’dan gelen ekipler, dans gösterilerinin yanı sıra gastronomi kültürlerini de Marmarislilerle paylaşıyor.

Latin Mutfağından Özel Tatlar Sunuluyor
Festival alanında kurulan ülke stantlarında Latin mutfağından seçkin lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, kahve tadım alanları da yoğun ilgi görüyor. Dominik Cumhuriyeti standında kahve tadımı, geleneksel casabe ekmeği yapımı ve sıcak çikolata ikramı yapılırken, ziyaretçiler farklı kültürlerin tatlarını deneyimleme fırsatı buluyor.

Meksika standında Şef Nicolas Boujema tarafından Meksika sokak lezzetleri uygulamalı olarak tanıtılırken, El Salvador standında ise geleneksel “Pupusa” yapımı ve tadımı gerçekleştiriliyor. Panama standında sunulan sancocho, tavuklu pilav, empanada, tamales ile Hindistan cevizli ve muzlu tatlılar da festivalin öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor.

Marmaris’te Latin Amerika Esintisi
Festival süresince Paraguay, El Salvador, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Arjantin, Panama, Şili ve Venezuela stantlarında yöresel ürünler, ülkelere özgü kıyafetler, hediyelik eşyalar ve oyuncaklar da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Müzik, dans ve gastronomiyi bir araya getiren Marmaris Latin Fest, pazar gününe kadar Marmaris’i adeta Latin Amerika sokaklarına dönüştürmeye devam edecek.




