Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesine bağlı Kötekli ve Yeniköy mahallelerinde 502 milyon TL’yi aşan yol ve altyapı projesini etap etap hayata geçiriyor. Toplam 3 bin 700 metre sıcak asfalt serimi ile bölgenin ulaşım altyapısı yenilenirken, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve iletişim hatları da baştan sona güçlendiriliyor. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin modern ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması hedefleniyor.

3 bin 700 metre sıcak asfalt serimi yapılacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Caddesi’nde 2 bin 200 metre, Yeniköy Mahallesi 404. Sokak’ta ise bin 500 metre olmak üzere toplam 3 bin 700 metre sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Yol düzenlemelerinin yanı sıra plentmiks temel, binder, aşınma ve reglaj imalatları eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Proje kapsamında ayrıca 8 bin metre içme suyu hattı ve 7 bin metre yağmur suyu hattı imalatı planlandı. Böylece bölgedeki altyapı ve ulaşım sistemi baştan sona yenileniyor.
İlk etapta asfalt çalışmaları başladı
Kötekli girişi ile Gençlik Parkı arasını kapsayan birinci etapta yağmur suyu altyapı çalışmaları tamamlandı. Bölgede menfezler ve drenaj boruları döşenerek yağmur suyunun güvenli şekilde tahliyesi sağlandı. Ayrıca istinat ve bahçe duvarları inşa edilirken, iletişim altyapısı da yenilendi. Belediye data hattı ve Süperonline internet altyapısı döşendi, içme suyu ve sulama hatları yenilendi. Plentmiks temel serimi tamamlanan bin 100 metrelik bölümde sıcak asfalt serimine başlandı.

Su deposu tamamlandı, dere ıslahı yapıldı
Gençlik Parkı ile Yoğurtçu Parkı arasını kapsayan ikinci etapta 576 metreküp kapasiteli su deposu tamamlandı. Aynı etapta 500 metre uzunluğunda kutu menfez yağmur suyu hattı inşa edildi. Yörük Market ile AFAD güzergâhı arasını kapsayan beşinci etapta ise 295 metre dere ıslahı gerçekleştirildi. Ayrıca köprü niteliğinde 2 menfez yapılırken, 950 metre kanalizasyon hattı, 600 metre beton yağmur suyu hattı ve 350 metre drenaj borusu döşendi. Mevcut beton yolun bin 150 metrelik bölümü sökülerek altyapı çalışmaları tamamlandı.
Mahalle sakinleri memnun: “Uzun yıllar rahat edeceğiz”
Mahalle sakinlerinden Mehmet Kılınç, yapılan çalışmaların uzun vadede büyük fayda sağlayacağını belirterek, özellikle yağmur yağdığında yaşanan su birikintisi sorunlarının çözüleceğini ifade etti. Kılınç, altyapı ve yol çalışmalarının tamamlanmasıyla trafik ve yaşam konforunun önemli ölçüde artacağını söyledi. Nevruz Yivri ise Kötekli’de yıllardır altyapı ve yol sorunları yaşandığını belirterek, yapılan çalışmalarla birlikte yolların ve altyapının düzelmeye başladığını ve bölgenin daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.
Berkay Tunç da yaklaşık beş aydır devam eden çalışmaların önemli bir yatırım olduğunu belirterek, asfalt ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin çok daha modern ve kullanışlı hale geleceğini söyledi.
Başkan Aras: “Modern ve güvenli ulaşım sağlıyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kötekli ve Yeniköy mahallelerinde yürütülen çalışmaların bölge için büyük önem taşıdığını belirtti. Aras, özellikle üniversite bölgesinde yoğun nüfus hareketliliği bulunduğunu ve bu nedenle kapsamlı bir altyapı ve ulaşım yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
502 milyon TL’yi aşan yatırım kapsamında sıcak asfalt, yağmur suyu hatları, içme suyu altyapısı ve dere ıslahı çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü belirten Aras, öğrenciler ve mahalle sakinleri için modern, güvenli ve uzun ömürlü ulaşım altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.




