İran geriliminin devam ettiği, Rusya–Ukrayna görüşmelerinin sürdüğü ve ABD’den gelecek enflasyon verisinin beklendiği bir dönemde piyasalar yön arıyor. Bitcoin geçen hafta sert bir düşüş yaşadıktan sonra 70 bin dolara kadar yükselmiş, şu anda ise 67 bin dolar seviyesinde işlem görüyor. Altın ve gümüş tarafında da düşüş sonrası sınırlı bir toparlanma dikkat çekiyor. Özellikle ABD’de saat 16.30’da açıklanacak enflasyon verisi, altın ve kripto piyasalarında yeni bir yön kırılımı ihtimalini güçlendiriyor.
Bu atmosferde 12 Şubat 2026 Perşembe günü YouTube üzerinden katıldığı yayında konuşan finans analisti İslam Memiş, altın ve Bitcoin’e ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ons altında kısa vadeli bir geri çekilme beklediğini söyleyen Memiş, Bitcoin’i ise “oldukça ucuz” gördüğünü ifade etti. 4.800 dolar destek seviyesine işaret eden Memiş, yıl içinde 5.800–6.000 dolar aralığını hedef olarak gösterdi.
Finans analisti İslam Memiş, piyasaların özellikle ABD’den gelen verilerle yön aradığını söyledi.
“İki önemli veri vardı. Amerika’da dün açıklanan tarım dışı istihdam verisi. Yarın saat 16.30’da açıklanacak enflasyon verisi. Küresel piyasalarda bu iki veri yakından takip ediliyor. Özellikle yarınki enflasyon verisine piyasalar biraz daha kilitlendi. Yarın bir yön kırılımı mutlaka olacaktır.”
“Ben Kısa Vadeli Bir Düşüş Bekliyorum”
Ons altının 5.055–5.100 dolar aralığında hareket ettiğini belirten Memiş, 5.080 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılamadığına dikkat çekti.
“Altın fiyatları dar bant aralığında hareket ediyor. 5.055–5.100 dolar aralığında. Şu anda 5.064 dolar seviyesinde. 5.080 dolar seviyesini yukarı yönünde kıramadı. Eğer 5.080 dolar seviyesi yukarı yönünde kırılsaydı 5.200 dolar direnci vardı yukarıda. Dün 5.119 dolar seviyesine kadar hızlı bir atak gerçekleştirdi ama tekrar gerileyen bir altın piyasası var karşımızda.”
Memiş kısa vadeli beklentisini ise net ifade etti:
“Ben kısa vadeli bir düşüş tekrar bekliyorum önümüzdeki hafta. İlk önce 4.800 dolar destek seviyesini takip edeceğim. 4.650 dolar seviyeleri olabilir. Oradan tekrar hızlı bir yükseliş trendi bekliyorum ben. 6.000 dolar seviyesine kadar önü açık altın fiyatlarının.”
“5.800–6.000 Dolar Aralığı Bu Yılla Alakalı”
Memiş altınla hangi seviyede vedalaşacağını da açık şekilde söyledi:
“5.800–6.000 dolar aralığı bu yılla alakalı benim altınla vedalaşacağım dönemdir. Bu yılın ilk yarısında mı olur, ikinci yarısında mı olur bilmiyorum ama o aralık benim için önemli.”
“Bitcoin’i Oldukça Ucuz Görüyorum”
Bitcoin’in 67–71 bin dolar aralığında sıkıştığını belirten Memiş, bu süreci “ucuz” demekle kalmadı, mevcut süreci nasıl okuduğunu da şu sözlerle anlattı:
“Bitcoin de 67–71 bin dolar aralığında sıkıştı. Bitcoin tarafını oldukça ucuz görüyorum. Sessiz bir baskılama devam ediyor. Gündeme hiç gelmiyor. Altın, gümüş gibi emtialar konuşuluyor ama bu tarafa çok dikkat çekmek istemiyorlar. Aslında sessiz bir şekilde fırsat verdiğini ben şahsen düşünüyorum. Büyük fonların, büyük yatırımcıların sessizce toplama sürecinde olduklarını düşünüyorum.”
Memiş programda yatırım sıralamasını da açık şekilde paylaştı:
“Altın mı, gümüş mü, Bitcoin mi sorusunun cevabı; birinci sırada burada Bitcoin’i koyabilirim. İkinci sırada yine altın var. Üçüncü sıraya daha uzun vade için gümüşü koyabilirim.”
“Dip Seviyesi Değil, Ucuz mu Pahalı mı Önemli”
Memiş açıklamasında Bitcoin’in 60 bin doların altına sarkma ihtimali ve 50 bin dolar sorusuna net dip rakamı vermeden şunları anlattı:
“Dip ya da zirve seviyesine bakmaktan ziyade ucuz mu pahalı mı ona bakmak lazım. Geçen yıl 122 bin dolar seviyesine kadar yükselince herkes 200 bin dolar diyordu. Şimdi 60 bin dolar seviyesine gerileyince herkes 10 bin dolar diyor. Bu piyasa böyledir.”
Ev Alacaklar İçin Ne Dedi?
Bir izleyici “önümüzdeki hafta daire alacağım, altını bu hafta mı bozmak daha mantıklı olur yoksa önümüzdeki hafta mı?” sorusunu yöneltti. Memiş karar için özellikle ABD’de açıklanacak enflasyon verisine işaret etti:
“Yarın saat 16.30’daki Amerika’daki enflasyon verisi daha belirleyici olacak. Ya 5.200 dolar olacak ya 4.800 dolar. İkisinden biri. Benim gönlüm, hissiyatım 4.800 yani bir tur daha aşağı yapacağı yönünde. Ona göre yarın saat 16.30’daki veriyi takip edip karar verebilir arkadaşımız.”
Bitcoin tarafında ise ev ve araç alımı için net bir ayrım yaptı:
“Ben Bitcoin’i bozup da ev araç almaktan ziyade sepetimde altın ve gümüşe öncelik verirdim. Bitcoin’i biraz daha bekletirdim.”
1 Milyon TL Olsa Ne Yapardı?
Bir haftalık örnek sepet sorusuna Memiş'in verdiği yanıt net oldu:
“500 bin liralık Bitcoin, 500 bin liralık da altın almayı tercih ederdim.”
“Manşetlere Aldanmayın”
Memiş ayrıca yatırımcıları sert manşetlere karşı uyardı.
Memiş, özellikle yayın öncesi haber akışlarına baktığını ve atılan başlıkları eleştirdiğini söyledi:
“Bugün yayına girmeden önce şöyle bir baktım, ne var ne yok diye. Haber akışlarında ‘altın fiyatları çöktü’ diye manşet yapmışlar. Bana çok komik geliyor bu tür manşetler. Çöken bir şey yok yani. Dünkü fiyatların aynısı ekranda. Neye dayanarak böyle haberler yapıyorlar ben onu çok çözemiyorum.”
Bu başlıkların yatırımcı psikolojisini etkilediğini vurgulayan Memiş şöyle devam etti:
“Bu manşetlere bakıp da yanılgı içinde olmayın. ‘Çöktü’, ‘uçtu’ falan… Bunlar okunmak için, tıklanmak için yapılan manşetler. O manşetlere karşı bence yatırımcı arkadaşlarımızın kendini koruması lazım.”
Memiş, özellikle yarın saat 16.30’da açıklanacak ABD enflasyon verisinin piyasalar açısından belirleyici olacağını vurgularken, yatırımcıların ani manşetlere ve sert başlıklara göre hareket etmemesi gerektiğini söyledi. Altın tarafında 4.800 dolar desteğinin, Bitcoin tarafında ise mevcut seviyelerin dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade eden Memiş, yönün veri sonrası daha netleşeceğini belirtti.
Piyasalarda gözler şimdi ABD’den gelecek enflasyon verisine çevrilmiş durumda...






