Bodrum’da yaşanan gürültü şikâyetleri nedeniyle açılan ve Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan davada verilen cezanın ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yazılı bir açıklama yayımladı.
Ahmet Aras açıklamasında sürecin 2020 yılının pandemi koşullarında yaşandığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Tarih 2020 yılının Mart ayı… Ülkemiz ve Bodrum pandemi adlı ölümcül bir sorunla karşı karşıya kalmıştı. Turizm tesisleri ve işletmeler hayatta kalma mücadelesi verirken, Cumhurbaşkanlığı kararıyla personel çıkarılması yasaklanmıştı. Hayatlarımızdan tesislerimize kadar her şeyimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmıştık.”
“Şikâyet edilen işletme yasal faaliyet yürütüyordu”
Aras açıklamasında, Müjde Ar’ın şikâyetine konu olan işletmenin yasal izinlere sahip olduğunu belirterek, Beş yıldızlı BVS Bosphorus Otel içerisinde faaliyet gösteren Günay Restaurant, gece saat 01.00’e kadar açık havada canlı müzik yapma hakkına sahip bir işletmeydi. Bu işletmeyle ilgili saat aşımı veya yüksek ses şikâyetleri her defasında ilgili birimlerimizce denetlenmiş, herhangi bir aykırılık tespit edildiğinde gerekli işlemler yapılmıştır” dedi.
“Belediyenin eylemsizliği söz konusu değildir”
Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi’nin gerekli tüm idari işlemleri uyguladığını belirterek şunları söyledi:
“Bodrum Belediyesi olarak bu işletmeye kestiğimiz cezalar ve yaptığımız suç duyuruları dava kararında da yer almaktadır. Dolayısıyla bu işletme hakkında herhangi bir eylemsizliğimiz söz konusu değildir. Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde belediyenin görev ve sorumlulukları yerine getirilmiştir.”
“Verilen haksız cezanın bozulacağına inanıyorum”
Mahkeme kararına ilişkin hukuki sürecin devam edeceğini belirten Aras açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu gerçeklere rağmen tarafıma verilen haksız cezanın, istinaf veya temyiz aşamasında bozulacağına inanıyorum. Turizm alanında pansiyon ruhsatı ile inşa edilmiş bir bölgede oturulduğu unutulmamalıdır. Turizm bölgelerinde yasal eğlence faaliyetlerinin tamamen engellenmesi mümkün değildir.”




