MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum’un turizm açısından en yoğun noktalarından biri olan Gümbet Mahallesi’nde yürütülen içme suyu ana isale hattı yenileme çalışmaları, beklenenden kısa sürede tamamlandı. Bölge esnafının uzun süreceği endişesi taşıdığı çalışmalar, ekiplerin yoğun mesaisiyle 10 gün içerisinde bitirildi.
Ahmet Aras’ın turizm sezonu öncesi altyapı çalışmalarının hızlandırılması yönündeki talimatı doğrultusunda sürdürülen proje kapsamında, Gümbet Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’nde kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu hattı yenilendi.

Sık Sık Patlayan Hat Yenilendi
Bölgede eskiyen içme suyu ana isale hattında yaşanan arızalar ve su kesintileri özellikle esnafı zor durumda bırakıyordu. Kayıp-kaçak oranını azaltmak ve kesintilerin önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 750 metrelik hat yenilendi.
Çalışmalar sırasında kazı alanında tarihi doku niteliği taşıyan bir lahitin ortaya çıkması nedeniyle süreçte kısa süreli gecikme yaşandı. Ardından bazı esnafların turizm sezonunda çalışma yapılmasına yönelik tepkileri nedeniyle sahada zaman zaman gerginlik oluştu ve çalışmalar geçici olarak durduruldu.

Esnaftan MUSKİ’ye Teşekkür
Yoğun çalışma temposuyla sürdürülen proje, esnafın aylar süreceğini düşündüğü süreden çok daha önce tamamlandı. Çalışmaların ardından sıcak asfalt serimi de gerçekleştirildi.
Bölge esnafı Erdal Aydın, yıllardır bölgede su sorunu yaşandığını belirterek, “5-10 günde biteceğini söylediler ve gerçekten kısa sürede tamamladılar. Beklediğimizden çok daha hızlı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

“Bodrum’un Marka Değerine Katkı Sağlıyoruz”
MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali ise Bodrum’un sürekli su patlaklarıyla gündeme gelmesini istemediklerini belirterek, yapılan yenileme çalışmalarının ilçenin marka değerine katkı sunduğunu ifade etti.
Kali, “Amacımız Bodrum’u su patlaklarıyla değil, gerçek değeriyle anılan bir turizm merkezi haline getirmek. Yapılan yenileme çalışmalarının bölgeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.




