Muğla’nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesi’nde başlayarak İnlice yönüne ilerleyen orman yangını, ekiplerin gün boyu havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale sonucunda büyük ölçüde kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla birlikte hava araçları çalışmalarına ara verirken, kara ekipleri yangının tamamen kontrol altına alınması için müdahaleye devam ediyor.
Yangına gün boyunca 5 uçak, 14 helikopter, 417 personel ile 126 araç ve iş makinesiyle müdahale edildi. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını önlemek için kritik noktalarda yoğun çalışma yürüttü. Yangının enerjisinin büyük oranda düşürülmesinin ardından söndürme ve soğutma faaliyetleri sıcak noktalarda yoğunlaştırıldı.
Gece boyunca 53 arazöz, 16 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı, 18 iş makinesi ve 6 TOMA’nın da aralarında bulunduğu kara unsurları sahadaki çalışmalarını sürdürecek. Yeniden alevlenme ihtimaline karşı yangından etkilenen alanlar termal kameralar ve saha ekipleri tarafından kontrol edilecek.
Yetkililer, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ancak tamamen söndürüldüğüne ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadığını bildirdi. Çalışmaların kesintisiz sürdüğü belirtilirken, yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından kamuoyuyla yeni bilgi paylaşılacağı ifade edildi.
Muhabir: Mukaddes Yelin