Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafikte drift yapan sürücüye kesilen ceza dikkat çekti. Taşyaka Mahallesi'nde yaşanan olayda, ehliyeti daha önce iptal edilen sürücünün hem trafik güvenliğini tehlikeye attığı hem de birden fazla trafik kuralını ihlal ettiği belirlendi. Yapılan kontrollerin ardından sürücüye ve araçla ilgili ihlallere toplam 496 bin 908 TL idari para cezası uygulandı.

Yoğun trafikte drift yaptı, kameraya yakalandı

Olay, Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde, Ölüdeniz Caddesi ile 254'üncü Sokak'ın kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 06 RVJ 30 plakalı otomobilin sürücüsü A.E.O., yoğun trafikte drift yaparak çevredeki sürücüler için tehlike oluşturdu.

Sürücünün trafikte gerçekleştirdiği tehlikeli manevralar, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde otomobilin drift yaptıktan sonra bölgeden uzaklaştığı görüldü.

Ehliyeti iptal edilmiş, alkol testini de reddetti

Olayın ardından harekete geçen trafik ekipleri, otomobili alışveriş merkezi yakınlarında durdurdu. Sürücü ve araç üzerinde yapılan kontrollerde peş peşe ihlaller tespit edildi.

Sürücü A.E.O.'nun daha önce iptal edilen sürücü belgesine rağmen direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ayrıca sürücünün alkol ölçümünü reddettiği, kullandığı otomobilin zorunlu trafik sigortasının bulunmadığı ve araç muayenesinin yaptırılmadığı ortaya çıktı.

Fethiye'de Drift Pahalıya Patladı 496 Bin 908 Tl Ceza! (2)

Beş ayrı ihlalden 496 bin 908 TL ceza

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen işlemler sonucunda toplam 496 bin 908 TL idari para cezası uygulandı.

Cezaya gerekçe oluşturan ihlaller arasında trafikte drift yapmak, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak, alkol ölçümünü reddetmek, zorunlu trafik sigortası bulunmayan araçla trafiğe çıkmak ve araç muayenesini yaptırmamak yer aldı.

Otomobil 60 gün trafikten men edildi

Sürücüye uygulanan para cezasının yanı sıra otomobil hakkında da işlem yapıldı. Araç, çekici yardımıyla yediemin otoparkına götürülerek 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Öte yandan sürücünün yoğun trafikte drift yaptığı anların iş yeri güvenlik kamerasına yansıması, olayın dikkat çeken ayrıntılarından biri oldu.

Kaynak: İHA