Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Nif Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü. Yangının büyümeden söndürülmesiyle bölgede olası bir facianın önüne geçildi.
Yangın, Fethiye’nin Nif Mahallesi sınırlarında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında yükselen alevleri fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
Ekipler bölgeye sevk edildi
İhbar üzerine yangın bölgesine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler yönlendirildi.
Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, alevlerin çevredeki ormanlık alanlara yayılmasını önlemek amacıyla karadan müdahaleye başladı. Yangın söndürme çalışmalarına hava araçları da yaptıkları sortilerle destek verdi.
Havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü
Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda alevlerin ilerleyişi durduruldu. Havadan ve karadan gerçekleştirilen yoğun müdahalenin ardından Nif Mahallesi’ndeki orman yangını söndürüldü.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ve zarar gören alanın tespit edilmesi için inceleme yapılması bekleniyor.
Muhabir: Haber Merkezi