Muğla'nın Fethiye ilçesinde üç mahalleyi kapsayan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları sürüyor. Çatalarık Mahallesi'nde 2 bin metrelik kanalizasyon hattı yapılırken, Menteşeoğlu ve Tuzla mahallelerinde toplam 7 bin 600 metrelik yağmur suyu hattı üzerinde çalışılıyor. Yatırımlarla altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve yağışlarda oluşabilecek su birikintilerinin azaltılması hedefleniyor.

A W812762 02

Çatalarık'ta kanalizasyon altyapısı genişletiliyor

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde daha önce kanalizasyon altyapısı bulunmayan bölgeler için 2 bin metrelik yeni hat yapılıyor. MUSKİ ekipleri tarafından sürdürülen çalışmayla mahalledeki kanalizasyon altyapısının genişletilmesi ve mevcut eksikliklerin giderilmesi amaçlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın öncülüğünde yürütülen çalışmaları MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül ve Genel Müdür Yardımcısı Meltem Sibel Tekeoğlu Kurtuluş yerinde inceledi. Yetkililer, sahada görev yapan ekiplerden çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Menteşeoğlu ve Tuzla'da yağmur suyu çalışması

MUSKİ'nin Fethiye'deki bir diğer altyapı yatırımı ise Menteşeoğlu ve Tuzla mahallelerini kapsıyor. İki mahallede toplam 7 bin 600 metrelik yağmur suyu hattı yapım çalışması yürütülüyor. Özellikle yağışlı dönemlerde suyun tahliyesini kolaylaştırmak ve su birikintilerinden kaynaklanabilecek olumsuzlukları azaltmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların, bölgenin yağmur suyu altyapısına katkı sağlaması bekleniyor.

A W812762 03

MUSKİ yönetimi çalışmaları yerinde inceledi

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Çatalarık Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından Menteşeoğlu ve Tuzla mahallelerinde devam eden çalışmaları da değerlendirdi. Ekiplerden projelerin ilerleyişi hakkında bilgi alan Şengül, yapımı devam eden yağmur suyu hatlarını inceledi. Üç mahalleyi kapsayan yatırımlarla Fethiye'de kanalizasyon hizmetinin yaygınlaştırılması, yağmur suyu tahliye kapasitesinin artırılması ve altyapı ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Kaynak: İHA