1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında Bodrum’da düzenlenen tatbikatlarda öğrenciler deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı öğrendi. Kurumlar arası koordinasyonla gerçekleştirilen çalışmalarda tahliye, kurtarma ve ilk müdahale senaryoları birebir canlandırıldı.
Bodrum’da afet bilincini artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliğiyle iki okulda kapsamlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikatlar, Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi ile Mumcular Fuat Erten İlkokulu’nda eş zamanlı olarak yapıldı. Organizasyonun, toplumda afet farkındalığını artırmak, müdahale kapasitesini geliştirmek ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacıyla planlandığı bildirildi.

Öğrenciler Deprem Anını Uygulamalı Öğrendi
Senaryo gereği okullarda “tehlike avı” uygulaması yapıldı. Deprem anında doğru hareket tarzı olan “çök–kapan–tutun” eğitimi öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Ardından güvenli tahliye süreci işletildi, yaralılara müdahale ve kurtarma çalışmaları canlandırıldı.
Öğrenciler ve öğretmenler, olası bir deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimleyerek öğrendi.

BAK Ekibi Sahadaydı
Tatbikatlarda Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAK) aktif rol aldı. Ekipler, deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı şekilde anlattı. Ayrıca arama kurtarma araçları ve ekipmanları tanıtılarak öğrencilerin afet müdahale süreçleri hakkında bilinç kazanması sağlandı.
Gerçeği aratmayan senaryolarla gerçekleştirilen tatbikatlar sayesinde katılımcılar tahliye ve müdahale süreçlerini birebir deneyimleme fırsatı buldu.
Deprem Haftası kapsamında düzenlenen çalışmalarla, olası bir afet durumunda toplumsal bilinç ve hazırlık seviyesinin artırılması hedefleniyor.



