Datça Kent Konseyi, katılımcı yönetim anlayışını güçlendirmek ve ilçenin ihtiyaçlarını doğrudan halktan toplamak amacıyla “Benim Mahallem Benim Sesim” anketini başlattı. Konsey Başkanı Aytekin Erdoğan ve yönetim kurulu, hem anketi hem de yeni dönem çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Kent Konseyi Basınla Görüş Alışverişinde Bulundu

Datça Kent Konseyi Başkanı Aytekin Erdoğan, yürütme kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelerek geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptı. Görüşmede Konseyin çalışma anlayışı, yeni hedefleri ve kent adına yürütülen süreçler ele alındı.

Erdoğan, Datça Kent Konseyi’nin 14 çalışma grubu ile ilçenin en büyük sivil toplum kuruluşu konumunda olduğunu vurgulayarak, “katılımcılık ve ortak akıl” temelinde yürütülen tüm çalışmalarda basının desteğinin son derece değerli olduğunu söyledi.

Konsey yönetimi, tüm basın mensuplarını buluşmaya davet ederek katılımın Datça’nın geleceği adına büyük önem taşıdığını ifade etti.

Anket Çalışması: Datçalılar Mahallelerinin Geleceğini Şekillendiriyor

Datça Kent Konseyi’nin başlattığı “Benim Mahallem Benim Sesim” anketi, kentteki ihtiyaçları doğrudan halktan toplayarak karar alma süreçlerine dahil etmeyi amaçlıyor. Konsey, Datça’nın gelişiminde halkın görüşlerinin belirleyici olacağını vurguluyor.

Anket Neleri Kapsıyor?

1. Mahalle Bazlı Öncelikli Sorunlar

Altyapıdan çevre düzenlemesine, sosyal yaşamdan ulaşıma kadar mahallelerde öncelikli görülen sorunlar değerlendiriliyor.

2. Datça'nın Korunması Gereken Değerleri

Doğal ve kültürel miras, çevresel hassasiyetler ve ilçenin korunması gereken tüm değerleri hakkında görüşler alınıyor.

3. Kent Konseyi’nden Beklentiler

Vatandaşlar, Konseyin hangi alanlarda daha etkin olmasını istediklerini doğrudan belirtebiliyor.

4. Vizyoner Proje Önerileri

Datçalıların kente dair yeni fikir ve proje önerileri uzun vadeli planlamaya kaynak oluşturuyor.

Ortalama 5 Dakikada Doldurulabiliyor

Konsey tarafından yapılan açıklamada anketin yalnızca 5 dakika sürdüğü belirtildi. Yapılan çağrıda:

Muğla’da emeklilerden zam protestosu: “Geçinemiyoruz”
Muğla’da emeklilerden zam protestosu: “Geçinemiyoruz”
İçeriği Görüntüle

“Bu anket Datça’yı birlikte ileriye taşıyacak rapor ve projelerimizin temelini oluşturacaktır. Lütfen katılım sağlayarak sesinizi duyurun.” denildi.

Datça’nın Geleceği İçin Ortak Akıl Vurgusu

Toplantıda hem basın buluşması hem de anket çalışması, Datça’nın geleceğine yönelik en önemli katılımcı mekanizmalar arasında gösterildi. Kent Konseyi, 14 çalışma grubundan aldığı güçle halkın fikir ve önerilerini merkeze alarak daha kapsayıcı ve şeffaf bir yönetim modeli hedefliyor.

Ankete buradan ulaşabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/1NIdC937nRutBDGRRm93PKaUZAIbIdEnVgti8gNdW5o4/viewform?ts=69051cf4&edit_requested=true

Kaynak: Haber Merkezi