Guatemala Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernández Recinos, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı ziyaret ederek iki ülke arasında ticaret, kültür ve turizm alanlarında iş birliği imkanlarını değerlendirdi.
Guatemala Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernández Recinos, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.
Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Recinos, Guatemala ile Muğla arasındaki ilişkilerin özellikle ticaret, kültür ve turizm alanlarında geliştirilmesini istediklerini belirtti.

Marmaris’te düzenlenmeye başlanan Latin Fest’in iki taraf arasındaki iş birliğinin ilk adımlarından biri olduğunu ifade eden Recinos, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla Muğla’da Fahri Konsolosluk açılması yönündeki sürecin devam ettiğini söyledi.
Büyükelçi Recinos ayrıca Türk şirketlerini Guatemala’ya yatırım yapmaya davet etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise Büyükelçi Recinos ve beraberindeki heyete Muğla hakkında bilgi verdi. Görüşmede iki taraf arasında iş birliği yapılabilecek alanlar ve ortaklık imkanları ele alındı.
Vali Akbıyık, ilgili alanlarda gerçekleştirilecek çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Kaynak: İHA