Bodrum Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosunu genişletiyor. Şubat 2026’dan bu yana 241,5 milyon liralık yatırımla 45 aracın satın alma işlemini gerçekleştiren belediye, 87,9 milyon lira değerindeki 17 yeni aracı 6 Kasım Cuma günü düzenlenecek törenle tanıtacak. Siparişi verilen 18 aracın ise teslimat süreci devam ediyor.

Bodrum Belediyesi, ilçenin artan nüfusuna ve hizmet ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek amacıyla araç filosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Belediye tarafından öz kaynaklar ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla gerçekleştirilen alımlar kapsamında temin edilen 17 yeni hizmet aracı, 6 Kasım 2026 Cuma günü saat 11.00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenecek törenle tanıtılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla gerçekleştirilecek törende, belediyenin farklı hizmet birimlerinde kullanılmak üzere alınan araçlar kamuoyuna tanıtılacak.

45 araç için 241,5 milyon liralık alım

Bodrum Belediyesi tarafından açıklanan bilgilere göre, Şubat 2026’dan bu yana belediyenin öz kaynakları ve DMO üzerinden toplam 45 aracın satın alma işlemi gerçekleştirildi.

Söz konusu araçların toplam alım bedeli 241 milyon 507 bin 713,52 TL olarak açıklandı. Araçların teslimat ve hizmete alınma süreçleri ise üç ayrı etapta planlandı.

İlk etap kapsamında 54 milyon 621 bin 344,02 TL değerindeki 10 araç, Temmuz 2026’da teslim alınarak belediyenin hizmet filosuna dahil edildi.

17 yeni araç 6 Kasım'da tanıtılacak

Araç alımlarının ikinci etabında 87 milyon 911 bin 666,85 TL değerindeki 17 aracın temin edildiği bildirildi.

Yeni araçlar, 6 Kasım Cuma günü saat 11.00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenecek tanıtım töreninde kamuoyuna sunulacak.

Belediye, araç filosunu genişleterek ilçe genelinde yürütülen çalışmaların daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor.

18 aracın daha teslimatı bekleniyor

Bodrum Belediyesi tarafından satın alma işlemleri gerçekleştirilen 45 aracın tamamı henüz teslim alınmadı.

Devlet Malzeme Ofisine bedelleri ödenerek siparişleri verilen 18 aracın üst ekipman ve teslimat işlemleri devam ediyor. Bu araçların toplam bedelinin 98 milyon 974 bin 702,65 TL olduğu açıklandı.

Teslimat süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte yeni araçların da belediyenin hizmet filosuna dahil edilmesi planlanıyor.

Mandalinci döneminde 77 araç filoya kazandırıldı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin göreve başlamasından bu yana belediyenin hizmet filosuna toplam 77 araç kazandırıldığı bildirildi.

Belediyenin öz kaynaklarının yanı sıra farklı kurumların katkıları ve bağışlarla temin edilen araçların, ilçenin hizmet kapasitesinin güçlendirilmesinde kullanıldığı belirtildi.

Bodrum Belediyesi, yeni araç yatırımlarıyla ilçenin tüm mahallelerinde vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt vermeyi, belediye çalışmalarında verimliliği artırmayı ve hizmetlerin daha etkin yürütülmesini amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi