Aydın’da 7 Eylül 2026 Pazartesi günü şebeke bakımından yeraltı kablosu çalışmasına kadar farklı nedenlerle planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Bozdoğan, Karacasu, Söke, Yenipazar ve Çine’yi kapsayan çalışmalar nedeniyle bazı bölgelerde elektrik yaklaşık 5 saat verilemeyecek.

ADM Elektrik’in planlı bakım ve iyileştirme programına göre Aydın genelinde 7 ayrı kesinti çalışması gerçekleştirilecek. Günün ilk kesintisi saat 03.00’te Söke’de başlayacak, son çalışma ise Çine’de saat 17.00’de tamamlanacak.

Kesintilerden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşların elektrikli cihazlarını korumaları ve çalışmaların bitiş saatine göre tedbir almaları istendi. Programın saha koşullarına bağlı olarak değişebileceği belirtildi.

Söke’de 11 mahalleyi kapsayan kesinti

Söke’de orta gerilim yeraltı kablosunda yapılacak çalışma nedeniyle saat 03.00 ile 04.00 arasında elektrik kesilecek.

Kesintiden Akçakonak, Atatürk, Çeltikçi, Cumhuriyet, Fevzipaşa, Konak, Savuca, Sazlı, Söke Organize Sanayi Bölgesi, Yenicamii ve Yenidoğan mahallelerinin belirli kesimleri etkilenecek.

Çalışma programında 1018. Sokak’ın yanı sıra Ateş, Bağlar, Can, Duman, Duru, Ferah, Fulya, Gençe, Kader, Karabağ, Petek, Tekeli, Uslu ve Yuvam sokakları ile Karasuluk mevkisi de yer alıyor.

Karacasu’da kesinti 5 saat sürecek

Karacasu ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde 3. seviye şebeke bakım çalışması gerçekleştirilecek.

Bu nedenle Karacaören Sokak, İsimsiz 15174. Sokak ve İsimsiz 16593. Sokak çevresinde saat 09.00’dan 14.00’e kadar elektrik verilemeyecek.

Bozdoğan’da bakım çalışması yapılacak

Bozdoğan’ın Yazıkent Mahallesi’nde işletme ve bakım çalışmaları nedeniyle saat 09.30 ile 14.00 arasında planlı kesinti uygulanacak.

Kesintiden Beğerli, Kızılçakır ve Sünnetli küme evleri ile Yazıkent Mahallesi’ndeki bazı isimsiz sokakların etkilenmesi bekleniyor.

Yenipazar Çarşı Mahallesi’nde elektrik kesilecek

Yenipazar’da gerçekleştirilecek işletme ve bakım çalışmaları nedeniyle Çarşı Mahallesi’nin bazı bölümlerine saat 09.00 ile 12.00 arasında enerji verilemeyecek.

Kesinti programında Fevzi Çakmak, Hurşit Efendi, İnönü ve Kocataş caddeleri ile 450. Sokak, Akasya, Arman, Bahar, Başak, Billur, Binnaz, Bodenoğlu, Burçak, Cevher, Çınar, Okul, Pelin ve Yörük Ali Efe sokakları bulunuyor.

Çine’de çalışmalar gün boyu devam edecek

Aydın’da en uzun süreli çalışma programlarından biri Çine’de uygulanacak. Alçak gerilim hattında yapılacak ağaç kesimi ve koridor açma çalışmaları üç ayrı zaman diliminde gerçekleştirilecek.

Karakollar ve Yolboyu mahallelerinde ilk kesinti saat 09.00 ile 12.00 arasında uygulanacak. Aynı iki mahalledeki ikinci çalışma ise saat 12.00’de başlayarak 15.00’e kadar devam edecek.

KPSS 6 Eylül saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? Kaç soru var, sınav süresi kaç dakika?
KPSS 6 Eylül saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? Kaç soru var, sınav süresi kaç dakika?
İçeriği Görüntüle

Günün son çalışması saat 15.00 ile 17.00 arasında Kahraman ve Karakollar mahallelerinde yapılacak. Atatürk Caddesi, Kavak Dibi Caddesi, Çimenlik Sokak, Çine Sokak ve Koray Sokak ile Karakollar Mahallesi’ndeki bazı isimsiz sokaklar kesintiden etkilenecek.

12 ilçede planlı kesinti görünmüyor

Buharkent, Didim, Efeler, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli ve Sultanhisar ilçelerinde 7 Eylül 2026 tarihi için aktif bir planlı elektrik kesintisi kaydı bulunmuyor.

ADM Elektrik’in ilan ettiği kesinti saatleri çalışmaların erken tamamlanması veya saha koşullarına bağlı olarak değişebilecek. Vatandaşların güncel duyuruları şirketin resmi kanallarından kontrol etmeleri öneriliyor.

Muhabir: Haber Merkezi