Ziraat Bankası, bankamatiklerden yapılan günlük para çekme limitini 10 bin liradan 30 bin liraya çıkardığını duyurdu. Gün içinde acil nakit arayan vatandaşlar artık şubelere kadar yorulmadan, ek komisyon ödemeden işini görebilecek.
ATM Kuyruklarına Son Veren Hamle
Sabah saatlerinde acil paraya ihtiyacınız oldu ve en yakın bankamatiğe koştunuz. Eski sistemde karşınıza çıkan 10 bin liralık o sınır, çoğu zaman inanın insanın elini kolunu bağlıyordu. Kamu bankası bu sıkışıklığı görerek limiti üç katına çıkardı. Artık kartınızı takıp tek seferde 30 bin liraya kadar olan nakdinizi cebinize koyabiliyorsunuz.

Cebinizden Ek Komisyon Çıkmayacak
Peki eski düzende ne oluyordu? Sınırı aşan her kuruş için bankalar kafasına göre komisyon kesiyor, vatandaşı gişelere yönlendiriyordu. Şimdi o külfet ortadan kalktı. Küçük esnaf sabah kepenk açarken veya piyasada elden ödeme yaparken bu artış sayesinde rahat bir nefes alıyor. Kurum, kullanıcıların bütçesini koruyarak masrafsız bir çekim alanı yarattı.
Şubelerdeki Yoğunluk Hafifliyor
Günün her saati gişelerin önünde uzayan o kalabalık kuyruklar artık biraz olsun eriyor. Banka, fiziksel şubelerdeki iş yükünü o otomatik cihazlara yıkarak personelin daha nitelikli işlere odaklanmasını sağlıyor. Cihazların içindeki nakit hazneleri de bu yoğunluğa göre sürekli besleniyor. İster bireysel olun ister ticari müşteri, sıra beklemeden paranızı çekip yolunuza devam ediyorsunuz.
Kaynak: Haber Merkezi