Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Gökova Run Fest ile çok sayıda sporcuyu ağırladı. 5K, 10K ve 21K parkurlarında mücadele eden sporculara zaman zaman yağmur eşlik ederken, organizasyon yarışların ardından düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı.
Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden Akyaka, 27 Eylül Pazar günü Gökova Run Fest’e ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde başlayan organizasyonda çok sayıda sporcu, 5 kilometre, 10 kilometre ve 21 kilometrelik parkurlarda mücadele etti.
Gökova Körfezi ile çam ormanlarının buluştuğu Akyaka’da gerçekleştirilen yarışlarda sporculara zaman zaman yağmur da eşlik etti. Yağışla birlikte parkuru tamamlamaya çalışan sporcular, Akyaka’nın doğal güzellikleri arasında dereceye girebilmek için mücadele verdi.

İlk start 21K parkurunda verildi
Organizasyonun yarış programına göre ilk start saat 08.15’te 21K yarı maraton parkurunda verildi. Saat 08.30’da ise 5K, 10K ve Çiftler Etabı yarışları başladı. Yarışların başlangıç ve bitiş noktası Akyaka Pazaryeri olarak belirlendi.
Parkurlar mesafelerinin yanı sıra rakım farklılıklarıyla da sporcuları zorladı. Organizasyon bilgilerinde 21K parkurunda 524 metre rakım kazanımı ve 522 metre rakım kaybı, 10K parkurunda 250 metre, 5K parkurunda ise 150 metre rakım kazanımı olduğu belirtildi.

Akyaka’da yollar yarış için trafiğe kapatıldı
Gökova Run Fest nedeniyle Akyaka’da trafik düzenlemesine de gidildi. Akyaka Pazaryeri ile Kıran Yokuşu başlangıcı arasındaki yol, sporcuların güvenliği amacıyla 08.00-11.00 saatleri arasında geçici olarak araç trafiğine kapatıldı.
Festival Balya Race ile başlamıştı
Gökova Run Fest kapsamında bir gün önce Akyaka Stadyumu’nda Balya Race düzenlendi. Köy yaşamından esinlenilerek hazırlanan etaplarda sporcular farklı engelleri aşarak mücadele etti.
Festivalin ikinci gününde ise gözler 5K, 10K ve 21K koşularına çevrildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Akyaka’da bir araya gelen sporcular, farklı mesafelerdeki parkurlarda yarıştı.

Yarış ödül töreniyle tamamlandı
Parkurların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Sporculara derecelerine göre ödülleri Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner tarafından verildi.

Yarışların yanı sıra Akyaka Pazaryeri gün boyunca festival etkinliklerine de ev sahipliği yaptı. Program kapsamında Triova ve Zeynel konserleri düzenlenirken, 5K, 10K ve 21K'nın yanı sıra Çiftler Etabı'nda da sporcular mücadele etti. Çiftler Etabı'nda iki sporcunun derecelerinin ortalaması alınarak sıralama yapıldı.
Muhabir: Kadir Tamer