Yaz sezonuyla birlikte Ege kıyılarına gelen ve bir süredir Muğla’nın koylarını ziyaret eden “Elements” isimli mega yat, akaryakıt ikmali için Fethiye İskelesi’ne yanaştı.

İskelede vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan 80 metre uzunluğundaki yata, İzmir’in Aliağa ilçesinden tankerlerle getirilen yaklaşık 100 bin litre yakıt ikmal edildi. Yakıtın görevliler tarafından kontrol edilmesinin ardından başlayan ikmal için yaklaşık 5,5 milyon lira ödendiği belirtildi.

125 Milyon Dolarlık Mega Yat Fethiye’de 100 Bin Litre Yakıt Aldı (4)

Değeri 125 milyon dolar

2017 yılında Türk tersanesi Yachtley tarafından inşa edilerek teslim edilen Elements, Türkiye’de yapılan en büyük özel süper yat projeleri arasında gösteriliyor. Çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip yat, 24 misafir ile 29 mürettebatı ağırlayabiliyor.

Babadağ’da yamaç paraşütü faciası: 2 ölü
Babadağ’da yamaç paraşütü faciası: 2 ölü
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 125 milyon dolar piyasa değerine sahip olduğu belirtilen mega yatta yüzme havuzu, spa merkezi, plaj kulübü, helikopter pisti, geniş güneşlenme alanları ve çeşitli eğlence bölümleri bulunuyor.

125 Milyon Dolarlık Mega Yat Fethiye’de 100 Bin Litre Yakıt Aldı (3)

Temizlik çalışması da yapıldı

Akaryakıt ikmali sürerken yatın görevlileri tarafından gün boyunca temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Yatın sahibi olduğu belirtilen Suudi iş insanı Fahad Al Athel’in teknede bulunup bulunmadığı öğrenilemedi.

Suudi Arabistan merkezli Fal Holding’in kurucusu ve başkanı olarak tanınan Al Athel’in enerji, gayrimenkul, turizm ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bulunuyor. Mega yatın Fethiye’den ayrıldıktan sonra hangi rotaya gideceğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Kaynak: İHA