Muğla’da MTK Koleji tarafından düzenlenen kulüp gecesinde sahneye çıkan 9 yaşındaki Yalın Sarıman, bateri performansıyla ilgi gördü. Bir buçuk yaşındayken pazardan alınan oyuncak davulla ritim tutmaya başlayan Yalın, ailesinin desteği ve aldığı eğitimlerle okul orkestrasına kadar uzanan bir müzik yolculuğuna çıktı. Küçük müzisyen, şimdi hem farklı enstrümanlarla kendini geliştiriyor hem de Mor ve Ötesi ile aynı sahneyi paylaşma hayali kuruyor.

Oyuncak Davulla Başladı, Okul Orkestrasının Ritmi Oldu (1)

Ritim Yeteneği Küçük Yaşta Fark Edildi

Yalın Sarıman’ın müzikle tanışması, pazardan alınan oyuncak bir davulla başladı. Annesi Gurbet Sarıman, oğlunun henüz bir buçuk yaşındayken davula ilgi gösterdiğini, kısa sürede ritim duygusunun fark edildiğini söyledi.

Oyuncak Davulla Başladı, Okul Orkestrasının Ritmi Oldu (2)

Ailesi, Yalın’ın bu ilgisini desteklemek için önce oyuncak bateri aldı. Müziğe olan ilgisinin devam etmesi üzerine dört buçuk yaşında profesyonel bateriye geçildi. Bu süreçte Yalın, bateri eğitmeni Gökhan Kol’dan özel ders almaya başladı.

MTK Koleji Orkestrasında Sahneye Çıktı

Bateri eğitimini uzun süre özel derslerle sürdüren Yalın, son dönemde çalışmalarına eğitim gördüğü MTK Koleji’nde devam etti. Öğretmenleri Tuğçe Kurt, Samet Gökçeoğlu, Çağın Özülkü ve sınıf öğretmeni Aylin Bal’ın desteğiyle okul orkestrasına seçildi.

Bodrum Huzurevi Projesi 2027’de Yaşlılara Kapılarını Açacak
Bodrum Huzurevi Projesi 2027’de Yaşlılara Kapılarını Açacak
İçeriği Görüntüle

Oyuncak Davulla Başladı, Okul Orkestrasının Ritmi Oldu (4)

Kulüp gecesinde sahne alan Yalın, performansıyla izleyenlerden beğeni topladı. Küçük yaşına rağmen sahneye uyumu ve ritim hakimiyetiyle dikkat çeken Yalın, baterinin yanı sıra piyano ve ksilofon da çalıyor.

Hayali Mor ve Ötesi ile Aynı Sahne

Yalın Sarıman’ın en büyük ilham kaynaklarından biri Mor ve Ötesi oldu. Henüz 4 yaşındayken Bodrum Antik Tiyatro’da grubun konserini izleyen Yalın, o günden sonra grubun şarkılarına ilgi duymaya başladı.

Annesi Gurbet Sarıman, oğlunun en büyük hayallerinden birinin Mor ve Ötesi ile aynı sahnede yer almak olduğunu belirtti. Aile, yaz döneminde okul temposunun azalmasıyla birlikte Yalın’ın bateri eğitimine yeniden özel derslerle ağırlık vermeyi planlıyor.

Kaynak: İHA