Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Topluluğu tarafından düzenlenen “Muğla’yı Yazmak” başlıklı panel, edebiyatın hafızayı diri tutan gücünü bir kez daha ortaya koydu. Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi’nde gerçekleşen programa akademisyenler, öğrenciler ve edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Panelde yazar İsmail Zorba, eğitimci-yazar Münevver Ongun ve eğitimci-yazar Hamdi Topçuoğlu konuşmacı olarak yer alırken, programın kolaylaştırıcılığını Prof. Dr. Pervin Çapan üstlendi.
Programa Muğla Sanatseverler Derneği ve Muğla Darüsselam Üniversitesi de destek verdi. Dernek Başkanı Sadettin Özbek ve Nail Ongun, Muğla’ya dair şiirleriyle programa katkı sunarken, Osman Coşkun solistliğinde seslendirilen Muğla türküleri salonda dikkat çekti.

Yaratıcı Yazarlık Topluluğu üyeleri ise Muğla temalı kısa film sunumları, Zeybek gösterileri ve Muğla ağzıyla yazılmış şiirleriyle programa renk kattı.
Topluluk koordinatörü Prof. Dr. Pervin Çapan, Muğla’nın kadim bir kültür şehri olduğunu vurgulayarak, bu şehri anlamanın yolunun onu yaşayarak ve yazarak mümkün olduğunu ifade etti. Çapan, öğrencilerin yaşadıkları şehri daha derinlikli tanımalarının önemine dikkat çekti.
Panelde konuşan yazar Hamdi Topçuoğlu, Muğla’nın tüm zamanların birikimini taşıyan bir kültür hazinesi olduğunu belirtti.
Yazar Münevver Ongun ise Muğla’da yaşamanın kendisi için bir anlam ve sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Yazar İsmail Zorba da Muğla üzerine yazdığı her metni bir vefa borcu olarak gördüğünü ifade etti.
Panelde Muğla’nın sadece bir şehir değil, aynı zamanda bir kültür ve hafıza coğrafyası olduğu vurgulanırken, konuşmacıların anlatımları izleyiciler üzerinde etkili oldu.
Program sonunda plaket takdimi yapılırken, etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Katılımcıların programdan Muğla’ya dair farklı bir bakış açısıyla ayrıldığı gözlemlendi.



