Muğla Dişhekimleri Odasının öncülüğünde 11 ilde yürütülen 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü çalışmaları, Türk Dişhekimleri Birliğine uluslararası başarı getirdi. Kampanya, FDI Dünya Dişhekimleri Birliği tarafından “En İyi Medya Kampanyası” seçildi.
Muğla’da temelleri atılan ağız ve diş sağlığı farkındalık projesi, dünya çapında ödüle değer görüldü. Muğla Dişhekimleri Odasının proje liderliğini üstlendiği ve Türk Dişhekimleri Birliği çatısı altında farklı illere yayılan kampanya, Türkiye’ye bu kategorideki ilk ödülünü kazandırdı.

Ödül Prag’da verildi
Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen 2026 FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi kapsamında gerçekleştirilen törende Türk Dişhekimleri Birliğine “En İyi Medya Kampanyası” ödülü takdim edildi.
Türkiye’nin söz konusu kategoride ilk kez elde ettiği ödül, Muğla’da geliştirilen iş birliği modelinin ulusal ölçekte büyüyerek uluslararası alanda karşılık bulmasını sağladı.

Kampanyanın koordinasyonu Muğla’dan yürütüldü
Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı ve TDB Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Dt. Z. Doruk Alp, Türk Dişhekimleri Birliği tarafından verilen görev doğrultusunda kampanyanın koordinasyonunu yürüttü.
Muğla Dişhekimleri Odasının öncülüğünde hayata geçirilen çalışmalara projeye dâhil olan dişhekimleri odalarının yanı sıra meslek mensupları, öğrenciler, üniversiteler, yerel yönetimler, gönüllüler ve dişhekimliği sektörünün temsilcileri destek verdi.
Toplumda koruyucu ağız ve diş sağlığı bilincinin güçlendirilmesini amaçlayan kampanya kapsamında 11 ilde 40’tan fazla etkinlik düzenlendi. Gerçekleştirilen eğitim ve saha çalışmalarıyla binlerce kişiye doğrudan ulaşıldı.
Dünya Ağız Sağlığı Günü dolayısıyla hazırlanan farkındalık videosu da 2,5 milyondan fazla izlenerek kampanyanın geniş kitlelere yayılmasında etkili oldu.
Başkan Alp ödül töreninde konuştu
FDI Başkanı Ass. Prof. Nikolai Sharkov’un ödülü sunduğu törene Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri, TDB Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, TDB dış ilişkiler delegasyonu, DİŞSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Türk dişhekimleri ve davetliler katıldı.
Törende Türk Dişhekimleri Birliği adına konuşan Dt. Z. Doruk Alp, uluslararası başarının çok sayıda kurum ve gönüllünün ortak emeğiyle elde edildiğini belirtti.
Alp, kampanyanın ulaştığı boyuta ilişkin şunları söyledi:
“Türk dişhekimliği camiasının bütün paydaşlarıyla; dişhekimleri odalarımız, meslektaşlarımız, dişhekimliği öğrencilerimiz, gönüllülerimiz ve dişhekimliği endüstrimizin desteğiyle 11 farklı ilde 40’ın üzerinde etkinlik gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sayesinde binlerce kişiye doğrudan ulaştık. Dünya Ağız Sağlığı Günü için hazırladığımız farkındalık videomuz ise 2,5 milyondan fazla izlendi.”
“Bu ödülü bir başlangıç olarak görüyoruz”
Kazanılan ödülün bundan sonraki çalışmalara da güç vereceğini ifade eden Alp, şöyle devam etti:
“Biz bu ödülü, yaptıklarımızın bir sonucu değil, bundan sonra yapacaklarımızın bir başlangıcı olarak görüyoruz. Türk Dişhekimleri Birliği; ülkemizde ve dünyada ağız-diş sağlığının geliştirilmesine, koruyucu sağlık anlayışının yaygınlaştırılmasına ve toplum bilincinin güçlendirilmesine katkı sunmaya daima hazırdır.”
Eğitim faaliyetleri, saha uygulamaları ve dijital medya çalışmalarını aynı çatı altında buluşturan proje, Muğla’nın toplum sağlığı alanındaki birikimini dünya sahnesine taşıdı. Ödül aynı zamanda Muğla Dişhekimleri Odasının geliştirdiği gönüllülük ve kurumlar arası iş birliği modelinin uluslararası düzeyde takdir edildiğini ortaya koydu.
Muhabir: Selda İnal