
Muğla İl Jandarma Komutanlığı, 10–16 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetim ve operasyonlarla il genelindeki asayiş uygulamalarını aralıksız sürdürdü. Bir haftalık çalışmalarda toplam 59 aranan şahıs yakalanırken, bunlardan 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Belirtilen tarihlerde jandarma ekipleri tarafından 3 bin 681 devriye icra edildi. Bu devriyelerde 42 bin 608 şahıs ve 19 bin 260 araç kontrol edildi. Yapılan kontrollerde arandığı tespit edilen 59 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Yakalanan şahısların suç dağılımı şu şekilde açıklandı:
Dolandırıcılık: 7 kişi, hırsızlık: 4 kişi, kaçakçılık: 6 kişi, uyuşturucu suçları: 4 kişi, diğer suçlar: 38 kişi.
Yakalananlardan 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

JASAT’tan Özel Operasyonlar
Jandarma Dedektifleri (JASAT) de çalışmalar kapsamında aranan şahısların izini sürdü. JASAT ekiplerince haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi tespit edilerek gözaltına alındı. Bu kişilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suçlarda Azalma Yaşandı
Muğla İl Jandarma Komutanlığı, uygulanan sıkı denetimlerin ardından kasten yaralama, oto hırsızlığı, hakaret ve mala zarar verme suçlarında belirgin azalma olduğunu bildirdi. Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.





