Grand Prix Antalya-Alanya ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Puanlı Yol Yarışları’nda elde edilen dereceler, takımın yeni sezona iddialı girdiğini ortaya koydu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı sezona iddialı başladı
17.02.2026 tarihinde yapılan açıklamaya göre Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı, 2026 sezonuna hem uluslararası hem de ulusal arenada dikkat çeken sonuçlarla giriş yaptı. Sezonun ilk iki önemli organizasyonunda ortaya konulan performans, takımın yeni sezona güçlü bir hazırlık süreciyle hazırlandığını gözler önüne serdi. Takımın mücadeleci yapısı ve disiplinli çalışması, sezonun geri kalan bölümü için umut verdi.
Grand Prix Antalya-Alanya’da uluslararası başarı
Grand Prix Antalya-Alanya’da gerçekleştirilen yarış, 10 ülkeden 70 sporcunun katılımıyla düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı, yarışa Belaruslu Yauheni KARALİOK, Samet BULUT, Halil İbrahim DOĞAN, Timur ÖZTAPRAK, Rudolf REMKHİ, Adem Can ATEŞ ve Arda TEKİRDAĞ’dan oluşan 7 kişilik kadrosuyla katıldı.

Yarışta Belaruslu sporcu Yauheni KARALİOK, son bölümde lastik patlaması yaşamasına rağmen teknik ekibin hızlı müdahalesi sayesinde temposunu yeniden yakalayarak yarışı 4. sırada tamamladı ve uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı. Milli sporcu Samet BULUT ise yarış boyunca kaçış gruplarında aktif rol alarak yüksek temposu ve yaptığı ataklarla dikkat çekti. Yarışın 60. kilometresinde meydana gelen zincirleme kazaya karışan takım sporcuları Halil İbrahim DOĞAN ve Timur ÖZTAPRAK’ın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu yarışlarında kürsü başarısı
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Puanlı Yol Yarışları’nın 1. Etabında Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı önemli bir başarı elde etti. Takım sporcularından Arda TEKİRDAĞ, güçlü performansıyla yarışı 2. sırada tamamlayarak kürsüye çıkmayı başardı.

Takım, elde edilen bu sonuçla genel klasmanda 3. sırada yer aldı ve sezona önemli puanlar kazanarak başladı. Bu başarı, sezon öncesinde gerçekleştirilen kamp süreci ve planlı hazırlık çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini ortaya koydu.
Takım 2026 sezonunda kürsü hedefiyle yoluna devam edecek
Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Bisiklet Takımı, sezonun ilk yarışlarında ortaya koyduğu mücadeleci kimlik ve takım disipliniyle 2026 yılı için iddiasını açık şekilde ortaya koydu. Takımın önümüzdeki yarışlarda da kürsü hedefiyle mücadele edeceği belirtildi.
Sportif Direktör Cebrail Şeker: “Muğla’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz”
Takımın Sportif Direktörü Cebrail ŞEKER, sezon başlangıcını değerlendirirken sporcuların performansından memnun olduklarını belirtti. Şeker açıklamasında, “21 günlük kamp sürecimizin ardından katıldığımız yarışlarda sporcularımızın ortaya koyduğu mücadeleden memnunuz. Yeni kurulan bir takım olarak uyum sürecini olumlu bir şekilde ilerletiyoruz. Önümüzdeki yarışlarda Muğla Büyükşehir Belediyemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Ahmet Aras: “Sporun ve sporcunun yanındayız”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ARAS ise takımın sezon başlangıcına ilişkin yaptığı değerlendirmede spora verdikleri desteğin süreceğini vurguladı. Aras açıklamasında, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu desteklemeyi bir sosyal sorumluluk ve kent vizyonu olarak görüyoruz. Continental Bisiklet Takımımızın kısa sürede ulusal ve uluslararası pistlerde dikkat çeken sonuçlar elde etmesi bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın azmi, teknik ekibimizin özverili çalışması ve planlı hazırlık süreci bu başarının temelini oluşturuyor” dedi.
Muğla’nın sporla anılan ve gençlere ilham veren bir kent olması için çalışmaların süreceğini belirten Başkan Aras, “Takımımızın Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı başta olmak üzere katılacağı tüm organizasyonlarda Muğlamızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Emek veren, gayret gösteren tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize başarı ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.




