Menteşe’deki tarihi Arasta Çarşısı’nda esnafın aydınlatma yetersizliğine ilişkin başvurusunun ardından belediye ekipleri çalışma başlattı. Şadırvan Meydanı çevresinde aydınlatma çalışmaları sürerken esnaf, yönlendirme tabelalarının yenilenmesi ve boş dükkânların değerlendirilmesi taleplerine de yanıt bekliyor.
Muğla’nın Menteşe ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısı’nda, esnafın gündeme getirdiği aydınlatma sorununun giderilmesi için çalışma başlatıldı. Menteşe Belediyesi ekipleri, başvurunun ardından Şadırvan Meydanı çevresinde aydınlatma çalışmasına başladı.

30’u aşkın esnaf dilekçe vermişti
Camikebir Mahallesi Saatli Kule Caddesi ve Şadırvan Meydanı çevresinde faaliyet gösteren 30’u aşkın esnaf, geçen hafta belediye ve AYDEM’e dilekçe vererek çarşının ihtiyaçlarını iletmişti.
Çarşıda bir araya gelerek açıklama yapan esnaf, özellikle akşam saatlerinde yetersiz kalan aydınlatmanın güvenlik ve ticari faaliyetler açısından sorun oluşturduğunu belirtmişti. Başvuruda aydınlatmanın iyileştirilmesinin yanı sıra yönlendirme tabelalarının yenilenmesi ve boş dükkânların değerlendirilmesi de talep edilmişti.

Diğer talepler için de düzenleme bekleniyor
Şadırvan Meydanı çevresinde başlayan çalışmaların ardından esnafın diğer taleplerine ilişkin beklentisi sürüyor. Esnaf, tarihi çarşının daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için tanıtım ve yönlendirme çalışmalarının yapılmasını, boş dükkânların da değerlendirilmesini istiyor.
Muhabir: Mukaddes Yelin