Yükseköğretimde kalite güvencesi ve değerlendirme süreçlerinde görev alan değerlendiriciler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) bir araya gelecek. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen eğitimde, değerlendiricilerin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, deneyim paylaşımının artırılması ve ortak kalite anlayışının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Açılışta Kaçar ve Kocabıçak konuşacak

Programın açılış konuşmalarını MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ile YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak yapacak.

YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “YÖKAK Tanıtımı ve Değerlendirme Terminolojisi” başlıklı sunumuyla katılımcılara bilgi verecek. Eğitim programının ayrıntıları ise Prof. Dr. Yunus Nadi Yüksek tarafından paylaşılacak.

Kalite ölçütleri uygulamalı çalışmalarla ele alınacak

Eğitimde, kalite ölçütlerinin doğru yorumlanması, kurumların güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin belirlenmesi ve kanıta dayalı öneriler geliştirilmesi üzerinde durulacak.

“Güçlü ve Gelişmeye Açık Yönleri Bulalım” etkinliğinde katılımcılar, değerlendirme süreçlerine yönelik uygulamalı çalışma yapacak. Ardından düzenlenecek “Kime, ne soralım?” etkinliğinde, doğru soruların hazırlanması ve bilgiye ulaşma yöntemleri ele alınacak.

“Hangi kanıta ihtiyaç var?” başlıklı etkinlikte ise değerlendirmeleri destekleyecek kanıtların belirlenmesine yönelik uygulamalar gerçekleştirilecek.

PUKÖ döngüsü ve çıkış bildirimi işlenecek

Programın ilerleyen bölümünde, Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al aşamalarından oluşan PUKÖ döngüsüne yönelik “PUKÖ Etiketleme Çalışması” yapılacak.

Bu çalışmanın ardından “Çıkış Bildirimi Nasıl Olmalı?” başlığı altında, değerlendirme sonuçlarının nasıl yapılandırılması gerektiği üzerinde durulacak.

Katılımcıların son bölümde sınava gireceği eğitim, memnuniyet anketinin tamamlanmasıyla sona erecek.

Kaynak: Haber Merkezi