Minik kaymakam Ecrin Maysa Özbent, sınıf öğretmeni Sevinç Kaman ve Okul Müdürü Çağlar Kalın ile birlikte Turgay İlhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında makam koltuğuna geçen Özbent, Kaymakam İlhan ile sohbet ederek günün anlam ve önemine dair değerlendirmelerde bulundu.

A W688949 04

23 Nisan kutlamaları yurt genelinde coşkuyla devam ederken, kamu makamlarının çocuklara devredilmesi geleneği Yatağan’da da sürdürüldü. Bu kapsamda Kaymakam Turgay İlhan, kaymakamlık görevini temsili olarak Ecrin Maysa Özbent’e devretti.

Milas’ta eski maden sahasına 4 bin zeytin fidanı dikildi
Milas’ta eski maden sahasına 4 bin zeytin fidanı dikildi
İçeriği Görüntüle

Törende konuşan Kaymakam Turgay İlhan, “23 Nisan, çocuklarımıza duyduğumuz güvenin en güçlü göstergesidir. Bugün makamlarımızı onlara emanet ederek, geleceğin yöneticilerinin aslında ne kadar bilinçli ve hazır olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çocuklarımızın hayalleri, bizim yarınlarımızdır. Bu tür etkinlikler onların özgüvenini artırırken, devlet yönetimine olan ilgilerini de güçlendiriyor” dedi.

A W688949 02

Kaymakam koltuğuna oturan minik öğrenci Ecrin Maysa Özbent ise, “Bugün burada olmak benim için çok heyecan verici ve gurur verici. Kaymakamlık görevini bir günlüğüne de olsa üstlenmek bana büyük bir sorumluluk hissettirdi. Büyüdüğümde ülkeme faydalı bir yönetici olmak, insanlara yardımcı olmak istiyorum. Tüm arkadaşlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA