Muğla’nın Menteşe ilçesinde etkili olan aşırı sıcaklar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşması üzerine serinleyecek yer arayan Gazi Yarlugluöz, ilginç bir yönteme başvurdu.

Yoğun iş temposu nedeniyle denize gidemediğini belirten Yarlugluöz, bir oto yıkamacıya giderek tazyikli suyun altına girdi. Uzun süre suyla serinleyen Yarlugluöz, sıcak havanın etkisinden kurtulunca “Oh be, dünya varmış” dedi.

“Kendimi Yeni Doğmuş Gibi Hissettim”
Menteşe’nin dünyaca ünlü Gökova Körfezi’ne yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunduğunu ancak çalışmaktan denize gitmeye fırsat bulamadığını söyleyen Yarlugluöz, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Böyle bir sıcak görmedim. Bugün hava 41 dereceydi. Gün boyunca her yeri gezdim, sıcaktan yandım. Serinlemek için yer ararken burayı buldum. Çok güzel oldu, rahatladım. Tazyikli suyla kendimi yeni doğmuş gibi hissettim.”

“Akyaka Dibimizde Ama Vakit Bulamıyoruz”
Akyaka’nın yakın olmasına rağmen iş yoğunluğu nedeniyle denize gidemediğini ifade eden Yarlugluöz, “Akyaka dibimizde ama gidemiyoruz. İşimizle gücümüzle uğraşıyoruz, vaktimiz yok. Oto yıkamacıdaki arkadaşlar yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarlugluöz’ün sıcak havadan kurtulmak için bulduğu yöntem, çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti.
Kaynak: İHA