Törende, Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Burak Üstündağ tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Güney Ege Deniz Saha Komutanlığı Aksaz Askeri Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen törende, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni, İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi. Düzenlenen törene Acar Ünlü, İlçe gençlk ve Spor Müdürü Burak Üstündağ, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, Muharip Gaziler Marmaris Şubesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Marmaris Kent Konseyi, vatandaşlar ile kurum kuruluş müdürleri katılım sağladı.

A W708199 01

İlçe stadyumunda okulların gösterileri ile devam edecek etkinliklerin ardından spor turnuvaları, gençlik konserleri, fener alayı ve bando gösterisi bayrama renk katacak. Gün boyu sürecek etkinliklerde spor ve sanat iç içe geçerken; gençlerin sahne performansları, fener alayı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu’nun konseriyle kutlamalar zirveye ulaşacak.

A W708199 03

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenecek program, Türkmenistan Parkı’nda düzenlenecek sokak basketbolu turnuvasıyla başlayacak. Aynı saatlerde Halk Plajı’nda plaj voleybolu ve plaj futbolu karşılaşmaları gerçekleştirilecek. Saat 12.00-18.00 arasında sürecek etkinlikler, gün boyunca spor heyecanı yaşatacak.

Marmaris'te 'gözlükçü kurşunlama' olayında 9 tutuklama
Marmaris'te 'gözlükçü kurşunlama' olayında 9 tutuklama
İçeriği Görüntüle

A W708199 04

Akşam saatlerinde ise sahne gençlerin olacak. 17.00-19.30 saatleri arasında 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda düzenlenecek "Sahne Gençlerin" etkinliğinde Marmarisli müzik grupları Grup Asylum, Grup İnfaz ve Grup Bassbaya performans sergileyerek bayram coşkusunu artıracak.

A W708199 05

Kutlamaların en dikkat çeken bölümlerinden biri olan fener alayı, saat 20.30’da başlayacak. "Bayrağını al, korteje katıl" çağrısıyla düzenlenen yürüyüş, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sona erecek. Yürüyüşün ardından Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu sahne alacak. Gece, DJ Gökhan’ın performansıyla coşkulu bir finalle tamamlanacak.

Kaynak: İHA