Marmaris Belediye Tiyatrosu’nun (MABET) yeni oyunu “Böyledir Bizim Sevdamız”, ilk gösteriminde izleyicilerden tam not aldı. Yaklaşık bir buçuk aylık hazırlık sürecinin ardından sahnelenen oyun, Armutalan Kültür Merkezi’nde ayakta alkışlandı.

Marmaris Belediyesi bünyesinde bu yıl kurulan MABET’in sahneye taşıdığı oyun, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri “Hasan Boğuldu”dan uyarlandı. Emine ile Hasan’ın hüzünlü aşk hikayesini konu alan yapımda canlı müzik, dans ve sahne performansları büyük beğeni topladı.

Mabet İki̇nci̇ Oyun (1)

50 Kişilik Kadro Profesyonelleri Aratmadı

Oyunda Ayşe Şahin Gençtürk ve Ömer Şencan’ın hayat verdiği Emine ile Hasan karakterleri, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Büyük bölümü amatör oyunculardan oluşan 50 kişilik kadronun performansı ise profesyonel tiyatro ekiplerini aratmadı.

Tanıtımının yapıldığı gün ücretsiz davetiyeleri tükenen oyun, Marmarisli sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Kaz Dağları’nda birbirine kavuşamayan obalı Emine ile ovalı Hasan’ın hikayesi, türküler ve danslarla sahneye taşındı.

Mabet İki̇nci̇ Oyun (7)

Yoğun Emek Kısa Sürede Sahneye Taşındı

Oyunun yönetmenliğini Cengiz Sezgin üstlenirken, yönetmen yardımcılığını Zidan Akgül yaptı. Oyunun müzikleri Deniz Ersin Avcı tarafından hazırlanırken, koreografi Kadir Can Eryetiş imzası taşıdı. Uyarlamayı ise Hüseyin Yıldız gerçekleştirdi.

Gösterimi Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, Belediye Meclis Üyesi Fahri Tan ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Pelin Özbozdağ da takip etti.

Marmaris 19 Mayıs’a kırmızı beyaz hazırlanıyor
Marmaris 19 Mayıs’a kırmızı beyaz hazırlanıyor
İçeriği Görüntüle

Mabet İki̇nci̇ Oyun (4)

“MABET Emin Adımlarla İlerliyor”

Oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik eden Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, MABET’in kısa sürede önemli bir başarı yakaladığını belirterek, ortaya konan performansın diğer belediyelere de örnek olabilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Yönetmen Cengiz Sezgin ise Şubat ayında sahnelenen ilk oyun “Böcekler”in ardından ikinci oyunla yeniden seyirci karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sezgin, Marmarislileri yeni tiyatro oyunlarıyla buluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Oyunu izleyen sanatseverler de sahne performansından derinden etkilendiklerini belirterek MABET ekibine sanat yolculuğunda başarı dileklerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi