Güncel AltınFiyatları İçin Tıklayın

Güncel Döviz Fiyatları İçin Tıklayın

Kripto Para Güncel Fiyatları İçin Tıklayın

Finans uzmanı İslam Memiş, beklenenden düşük enflasyon verisinin ardından piyasalara dair tahminlerini yineledi. 7 Ağustos 2025 tarihinde YouTube üzerinden yaptığı yayında altının yanı sıra döviz, borsa, kripto ve emtia piyasalarında yıl sonuna kadar kritik dönemeçlere girildiğini belirten Memiş, yatırımcıyı "malda kal" uyarısında bulundu.

Kredi borcu olan milyonlarca vatandaş için kritik viraj! Son tarih açıklandı
Kredi borcu olan milyonlarca vatandaş için kritik viraj! Son tarih açıklandı
İçeriği Görüntüle

Düşük Enflasyon Algısı Yatırım Stratejisini Değiştirmedi

Temmuz ayında açıklanan düşük enflasyon verisi sonrası “Piyasalar için yön değişti mi?” sorusuna yanıt veren İslam Memiş, “Hayır” dedi. 2025 yılı için yukarı yönlü revize ettiği tek enstrümanın Euro/Dolar paritesi olduğunu vurgulayan Memiş, daha önce 1.18 olarak açıkladığı parite hedefini 1.20’ye yükseltti.

Bunun dışındaki tüm tahminlerini koruyan Memiş, altın, döviz, borsa ve kripto piyasalarına ilişkin öngörülerinde değişiklik olmadığını belirtti.

Altın Fiyatında Beklenti: 4.500 TL ve Üzeri

Memiş, gram altında hedef seviyesini 4.500 TL olarak açıklarken, yukarı yönlü potansiyelin devam ettiğini vurguladı. Dolar kurunda yıl sonu beklentisini 45 TL, Euro/TL paritesinde ise 55 TL olarak paylaşan uzman, “Gram altının TL karşılığı dolar kurundan güç almaya devam edecek. Altında geri çekilme olsa bile sınırlı olur” dedi.

İslam Memiş'in Altın fiyatları için belirttiği seviyeler:

  • Mevcut seviye: 4.426 TL
  • Destek: 4.350 TL → 4.280 TL → 4.250 TL
  • Direnç: 4.500 TL → 4.600 TL → 4.680 TL → 4.700 TL

Yıl sonuna kadar gram altında 4.600 TL seviyesinin test edileceği öngörüsünü koruyan Memiş, geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Kripto Parada Kırılma Noktası: 120.000 - 140.000 Dolar

Memiş’in açıklamalarında kripto para piyasasına dair öngörüler de dikkat çekti. Bitcoin’in 120 bin doları test ettiğini ve kısa vadede 140 bin dolara kadar çıkabileceğini belirten uzman, yatırımcılara %50 oranında altından kriptoya geçiş önerdi.

Bitcoin için destek ve direnç seviyeleri:

  • Destek: 105.000 $ → 110.000 $
  • Direnç: 122.000 $ → 140.000 $

Altın ve Bitcoin arasında güçlü bir sermaye geçişi olduğuna dikkat çeken Memiş, “Olumlu haber akışı olursa altından çıkış, kriptoya giriş olur. Olumsuz haberlerde ise tam tersi” diyerek volatilitenin artacağına işaret etti.

“Ağustos Malda Kalma Ayıdır”

Rusya-Ukrayna gerilimi ve ABD’nin olası yaptırımlarına dikkat çeken İslam Memiş, piyasada çok sert bir kırılma yaşanacağını, bu kırılmanın yönünün ise gelecek haber akışına bağlı olduğunu söyledi.

Altın, Bitcoin, gümüş, emtia ve döviz gibi varlık sınıflarında pozisyonların korunmasını tavsiye eden Memiş, “Açıkta kalmayın, malda kalın. Bu ay malda kalma ayı. Yıl sonuna kadar oyalanan piyasalar göreceğiz” dedi.

Gümüşte Hedef: 55 TL – Ons Gümüşte 45 Dolar

Memiş, gram gümüşte yıl sonu hedefini 55 TL, ons gümüşte ise 45 dolar olarak açıkladı. Mevcut seviyenin 50 TL civarında olduğunu hatırlatan uzman, gümüşte altına benzer şekilde sınırlı geri çekilmeler yaşanabileceğini ancak uzun vadeli yatırımcının pozisyon koruması gerektiğini belirtti.

Ev ve Araç Alımı İçin Kritik Zamanlama

Ev almak isteyenlere özel kredi planlaması olduğunu ifade eden İslam Memiş, ilk kez ev alacakların yıl sonuna kadar açıklanacak düşük faizli projeleri beklemeleri gerektiğini belirtti. Ancak peşin parayla alım yapacaklar için “Fiyatlar daha da yükselecek” diyerek ertelememeyi önerdi.

Araç alımında ise sıfır araçların Euro kuru nedeniyle zamlanacağını söyleyen Memiş, “Ben olsam ikinci el alırdım. İkinci elde bile geri çekilme beklemiyorum” dedi.

Su Hisseleri ve Tarım Emtialarına Dikkat

Su hisselerine yönelik yatırımcı ilgisinin artmasına dikkat çeken İslam Memiş, %60’a varan üç haftalık getirilerin ardından kısa vadeli yatırımcıların satış yapabileceğini ancak uzun vadede bu hisselerin değer kazanacağını belirtti.

Tarım emtialarında da benzer bir yükseliş trendi beklediğini vurgulayan uzman, özellikle küresel iklim değişikliğinin etkilerinin bu varlıkları daha cazip hale getirdiğini söyledi.

Haftalık Yatırım Sepeti (1 Milyon TL ile):

  • Bitcoin: 500.000 TL
  • Nakit (TL beklemede): 500.000 TL

Diğer enstrümanlardan bu hafta uzak durmayı önerdi.

Öne Çıkan Tahminler – Güncel Hedefler:

Enstrüman

Hedef Seviye

Dolar/TL

45 TL

Euro/TL

55 TL

Gram Altın

4.500 – 4.700 TL

Ons Altın

3.500 Dolar

Gram Gümüş

55 TL

Ons Gümüş

45 Dolar

Bitcoin

120.000 → 140.000 Dolar

Ethereum

4.000 → 4.600 Dolar

Euro/Dolar Paritesi

1.18 → 1.20

Dolar Endeksi

91 → 92

Faiz Beklentisi

3 kez daha indirim (2025)

Enflasyon Beklentisi

%28 (2025) – Tek haneli (%9, 2027)

Editör Yorumu

İslam Memiş’in son değerlendirmeleri, yatırımcılar açısından temkinli iyimserlik içeren bir yol haritası sunuyor. Altın ve kripto paralar, 2025 sonuna kadar güçlü fiyatlamalarla dikkat çekerken, fiziki varlıklar konusunda da yön net: Malda kal. Özellikle yüksek enflasyonun topluma hâlâ yansımadığı ve ekonomik verilerin “rakamsal gerçekliğinin” sahaya uymadığı bir süreçte, uzman uyarılarına kulak vermek gerekebilir. Ancak yine de her zaman dediğimiz gibi yatırım yaparken iyi bir araştırma yapmak en doğru olanıdır.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Gram altın almak için doğru zaman mı?

  • Şu anki seviyeler alım fırsatı sunabilir. 4.500 TL üzeri hedefi göz önünde bulundurulmalı.

Bitcoin mi altın mı?

  • Kısa vadede %50 oranında kriptoya geçiş öneriliyor. Ancak risk iştahına göre değişkenlik gösterebilir.

Ev almalı mıyım?

  • Peşin alım yapacaklar için evet. Krediyle alacaklar Kasım ayındaki yeni konut kredi projelerini beklemeli.

Su hisseleri için geç mi kaldım?

  • Hayır. Kısa vadede kâr alımı yapılabilir; uzun vadede potansiyel devam ediyor.

Gümüş yatırım için hala cazip mi?

  • Evet. Hem gram hem ons bazında yukarı yönlü beklentiler sürüyor.

Muhabir: Kadir Tamer