Muğla’nın Fethiye ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hatice K.’yı av tüfeğiyle vurduğu iddiasıyla tutuklanan Veli K., 17 Haziran’da Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Olay, 25 Ocak’ta Tuzla Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Veli K., elindeki av tüfeğiyle kahvehaneye girerek boşanma aşamasındaki eşi Hatice K.’ya ateş etti. Ağır yaralanan Hatice K., Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi sürecinde Hatice K.’nın sol bacağı diz altından ampute edildi.

Hazırlanan iddianamede sanığın “eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanması talep edildi. İddianamede, olay öncesindeki tehditler, kullanılan silahın niteliği ve saldırının gerçekleşme şekline dikkat çekildi.
Tedavisi hastanede devam eden Hatice K., duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Ayrılmak istediğim için acımasızca bacaklarımdan av tüfeğiyle beni vurdu. Bir bacağımı kaybettim, diğer bacağımın kurtarılmasını istiyorum. O caninin bana bu yaptığının cezasını çekmesini istiyorum” dedi.
Protez ihtiyacı olduğunu belirten Hatice K., protez ayak maliyetinin 350 bin lira olduğunu söyleyerek, “Devletten yardım ve destek bekliyorum. Benim ve ailemin bunu karşılayacak bütçesi yok. Lütfen sesimi duyun” ifadelerini kullandı.

Hatice K.’nın avukatı Alev Öztürk ise davanın sadece saldırı anıyla değil, sistematik şiddet ve tehdit geçmişiyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Öztürk, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ederek kadın örgütlerine destek ve dayanışma çağrısında bulundu.





