Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Batman Petrolspor’u konuk edecek Bodrum FK, hazırlıklarını sürdürürken galibiyet için kenetlendi. Teknik Direktör Burhan Eşer, yeni kadronun uyum sürecine dikkat çekerek taraftardan sabır istedi.

A W785742 03

Bodrum FK’da hazırlıklar sürüyor

Bodrum Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında sahasında karşılaşacağı Batman Petrolspor maçının hazırlıklarına devam ediyor.

Teknik Direktör Burhan Eşer yönetiminde Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanlarda futbolcuların hırslı ve istekli görüntüsü dikkat çekiyor.

Turistler Bodrum’da mutfağa girdi
Turistler Bodrum’da mutfağa girdi
İçeriği Görüntüle

Taraftarı önünde oynayacağı karşılaşmaya galibiyet parolasıyla hazırlanan yeşil-beyazlı ekip, Batman Petrolspor karşısında kazanarak ligdeki ilk 3 puanını hanesine yazdırmayı ve çıkışa geçmeyi hedefliyor.

A W785742 06

Eşer: “Final paslarında sıkıntılarımız var”

Takımın son durumunu değerlendiren Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, Mardin maçında oyun kurgusu ve oyun felsefesi açısından olumlu sinyaller aldıklarını söyledi.

Eşer, özellikle hücum bölgesinde sonuçlandırma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Mardin maçında oyun kurgumuzla, oyun felsefemizle ilgili çok olumlu sinyaller aldığımız bir maçtı. Mardin takımı da iç sahada iyi bir takım, ligin namağlup ekiplerinden biriydi. Biz de oyun felsefemizi ona göre ayarlamıştık. Sadece 3. bölgeye getirdiğimiz toplarda, sonuçlandırma kısmında yine sıkıntımız vardı” dedi.

Bu konuda yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Eşer, transfer döneminin son gününde yaşanan ayrılıklar ve yeni transferlerin adaptasyon sürecinin takımın uyumunu etkilediğini söyledi.

Eşer, “Ön bölgeden çok oyuncu kaybettik ve yerlerine yeni takviyeler yaptık. Transferin son günü hiç beklemediğimiz oyuncular gitmek istedi. Habeşoğlu ve Pedro gitti, yerlerine yeni oyuncular aldık. Ön taraftaki oyuncuların adaptasyonuyla ilgili süreç devam ediyor çünkü birbirlerini yeni tanıyorlar” ifadelerini kullandı.

A W785742 01

“Bu takıma biraz sabır gösterilmeli”

Saha içerisinde oyuncuların mücadele ve istek açısından beklentileri karşıladığını vurgulayan Burhan Eşer, takımın zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Eşer, “Top bizde olan kısımla ilgili çok şey yapıyoruz. Sadece oyunu 3. bölgeye taşıdığımız final paslarında ve tercihlerde biraz sıkıntılarımız var. Yeni gelen arkadaşlarımızın alışma sürecinden sonra çok farklı bir takım olacağız” diye konuştu.

Oyuncu grubuna güvendiğini belirten Eşer, “Bu oyuncu grubuna çok inanıyorum ve güveniyorum. Ancak bu gruba biraz zaman lazım. 30 kişilik kamptan şu an sadece 11-12 oyuncumuz kaldı; 16 oyuncu gitti, 17 yeni oyuncu geldi. Bu uyum süreci için sabır gösterilmezse oyunculara haksızlık olur” dedi.

A W785742 04

Hedef Batman karşısında ilk galibiyet

Ligin uzun bir maraton olduğunu ifade eden Eşer, Batman Petrolspor karşılaşmasında ilk 3 puanı almak istediklerini söyledi.

Eşer, “Lige istediğimiz gibi başlayamadık ama olumlu anlamda iyi sinyaller veriyoruz. Gelecek bir galibiyetle bazı şeylerin kırılacağının ve özgüvenin yükseleceğinin farkındayız. Oyuncularım da durumun bilincinde” dedi.

Batman Petrolspor’un lige iyi bir başlangıç yaptığını ve namağlup lider durumda bulunduğunu belirten Eşer, rakibin güçlü bir kadroya sahip olduğunu ifade etti.

Eşer sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim de saha ve seyirci avantajını kullanıp artık galibiyetle tanışmamız gerekiyor. Sahaya bütün mücadelemizi yansıtıp ilk 3 puanımızı almak ve taraftarımızı sevindirmek istiyoruz.”

Kaynak: İHA