AK Parti İl Başkanlığı, 28 Şubat Postmodern Darbe sürecinin 29. yıl dönümünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, darbe ve darbecilik zihniyeti kınanırken demokrasiye ve insan haklarına bağlılığın kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Basın açıklaması, insan haklarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Pelin Eker Karaman tarafından yapıldı. Programa parti yöneticileri, İl ve İlçe Kadın ile Gençlik Kolları temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdi.
“28 Şubat da Bir Darbedir”
Açıklamada, 28 Şubat sürecinin açık bir darbe olduğu ifade edilerek şu değerlendirmeye yer verildi:
“Öncelikle şunun altını çizmek isteriz ki amaçları itibarıyla 27 Mayıs neyse, 12 Eylül neyse, 27 Nisan neyse, 15 Temmuz neyse 28 Şubat da aynı şekilde bir darbedir. Hatta siyasetin yanı sıra topluma yönelik de indirilmiş ağır bir darbeden bahsediyoruz. Sonuçlarının nesillerce sürmesi amaçlanan, hesaplı bir şekilde kurgulanmış bir darbedir.”
Açıklamada, sürecin milli ve manevi değerlere yönelik bir müdahale olduğu belirtilerek millet iradesine karşı tankların yürütüldüğü, seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevden el çektirildiği ve özellikle başörtülü kadınlar başta olmak üzere mütedeyyin kesimlere yönelik baskıların yaşandığı ifade edildi.
“Vesayet Odaklarını Çökerttik”
AK Parti olarak 28 Şubat ve benzeri tüm darbeci ve vesayetçi girişimlerin karşısında olunduğu vurgulanan açıklamada, iktidar döneminde atılan adımlarla vesayet odaklarının ortadan kaldırıldığı savunuldu.
Demokratikleşme sürecinde milli iradenin yeniden inşa edildiği belirtilerek, Türkiye’nin hak ettiği demokrasi standardına ulaştırıldığı kaydedildi.
“Bu Zihniyetle Mücadele Demokrasi Mücadelesidir”
Açıklamada son dönemde başörtüsü ve Anadolu’nun yerel kıyafetlerine yönelik tavırlara da atıf yapılarak, 28 Şubat zihniyetinin tamamen ortadan kalkmadığı öne sürüldü. Demokrasi bilincinin, sivil iradenin ve sandığın gücünün önemine dikkat çekildi.
Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokrasi ve milli irade mücadelesinin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, darbeci anlayışa karşı kararlı duruşun devam edeceği ifade edildi.
Basın açıklaması, “Demokrasi tarihimizde bir daha asla 28 Şubat benzeri süreçlerle karşılaşmamak için milli irade anlayışını daima diri tutmaya devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.




