Türkiye’nin İncirlik kararı sonrası Suriye’nin kuzeyi hareketlendi. PKK işgalindeki petrol sahası Hak EL-OMAR’da yaşanan hava ve kara hareketliliğinin ardından, sahaya taşınan hava savunma sisteminin koalisyon üssüne dönüştürülen askerî komplekse döneceği öğrenildi.
Bunun uluslararası sonuçlarının olacağını söyleyen Güvenlik Uzmanı Emekli Asker Kemal Olçar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde İncirlik dosyası önemli yer tutacak. Bölgesel gelişmeler çerçevesinde İncirlik-Kürecik ve benzeri askerî misyonlar çok daha ehemmiyet kazandı. Bu hassasiyete karşılık ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde askerî yapılanması farklılık göstermeye başladı. Bir anlamda İncirlik ve diğer bölge üslerinin misyonunu belirli ölçüde PKK işgal sahasına yaymaya çalışıyorlar. Amerika bu durumu sadece İran’a karşı tedbir olarak açıklayamaz.
Türkiye açısından da böyle okunmaz…
DEM Parti’nin ilk icraatı Türk bayrağını kaldırmak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda kayyum döneminde yer alan Türk bayrağı, DEM Partili yönetim tarafından kaldırıldı. DEM Parti seçimlerin ardından skandal kararlara imza atıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesinde İstiklal Marşı’nın okunmasını ve şehitlere saygı duruşunu engelleyen terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ancak ilk iş olarak meclis salonunda bulunan Türk bayrağını kaldırttı.
Salonun Aralık ayında çekilen karelerinde görülen Türk bayrağının, Nisan ayındaki fotoğraflarda ise kaldırıldığı fark edildi.
Müfettiş görevlendirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclislerinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına” ve “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.