Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yüzmek için dereye giren Özbekistan uyruklu 21 yaşındaki Shoyadbek Khlimjonov’dan acı haber geldi. Çobanlar Mahallesi’nde yaşanan olayda, uzun süre oğlundan haber alamayan baba dere kenarında arama yaptı. Kıyafetleri bulan baba, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık, AFAD, deniz polisi ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Dalgıçların da katıldığı çalışmada gencin cansız bedenine ulaşıldı.

Seydikemer’de Derede Kaybolan Genç Ölü Bulundu (4)

Kıyafetlerini dere kenarında babası buldu

Olay, Seydikemer’in Çobanlar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özbekistan uyruklu Shoyadbek Khlimjonov, yüzmek için evden ayrılarak dereye gitti. Gençten uzun süre haber alamayan babası, oğlunu aramak üzere dere kenarına yöneldi. Burada Khlimjonov’a ait olduğu belirtilen kıyafetleri gören baba, durumun ciddi olabileceğini değerlendirerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi.

İhbarın ardından bölgeye jandarma, sağlık ekipleri, AFAD, deniz polisi ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmaları, derenin yapısı ve su altı koşulları nedeniyle dikkatli şekilde yürütüldü.

Seydikemer’de Derede Kaybolan Genç Ölü Bulundu (2)

Dalgıç ekipleri arama çalışmalarına destek verdi

Bölgede başlatılan arama çalışmalarına Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıç ekipleri de katıldı. Ekipler, dere içerisinde belirlenen noktalarda su altı araması yaptı. Çalışmalar sonucunda 21 yaşındaki Shoyadbek Khlimjonov’un cansız bedenine ulaşıldı.

Gencin sudan çıkarılan cenazesi, olay yerindeki ilk incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Khlimjonov’un kesin ölüm nedeni, otopsi işlemlerinin ardından netlik kazanacak.

Seydikemer’deki olayla ilgili soruşturma sürüyor

Jandarma ekipleri, olayın nasıl meydana geldiğini belirlemek için inceleme başlattı. İlk bilgilere göre genç, yüzmek amacıyla dereye girdiği sırada suda kayboldu. Ancak olayın ayrıntıları, görgü tanıklarının ifadeleri ve teknik incelemelerle netleşecek.

Muğla’da Nail Kızıl’a destek, görevden alma kararına tepki
Muğla’da Nail Kızıl’a destek, görevden alma kararına tepki
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, özellikle yaz aylarında dere, gölet ve akarsu gibi kontrolsüz alanlarda yüzmenin risk taşıdığına dikkat çekiyor. Akıntı, su derinliği, dip yapısı ve görüş mesafesinin düşük olması, bu tür bölgelerde tehlikeyi artırabiliyor.

Seydikemer’de Derede Kaybolan Genç Ölü Bulundu (3)

Olayın ardından bölgede üzüntü yaşandı

Shoyadbek Khlimjonov’un cansız bedenine ulaşılması, ailesi ve çevresinde büyük üzüntüye neden oldu. Arama çalışmalarını takip eden yakınları, ekiplerden gelecek haberi dere kenarında bekledi.

Kaynak: İHA