Kırklareli’de gerçekleştirilen U17 Kızlar Hokey Türkiye Şampiyonası’nda Muğla İl Karması Kız Hokey Takımı önemli bir başarıya imza attı.
19 ilden toplam 20 takımın katıldığı şampiyonada başarılı bir performans sergileyen Muğla temsilcisi, normal sürelerde mağlubiyet yaşamadan çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde penaltılar belirledi
Muğla İl Karması, çeyrek finalde İstanbul temsilcisiyle karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlandı.
Penaltı atışlarına giden mücadelede rakibine elenen Muğla ekibi, şampiyonayı Türkiye 5’incisi olarak tamamladı. Muğla İl Karması’nın turnuva boyunca karşılaşmaların normal sürelerinde gol yememesi de dikkat çekti.
Muğla’nın farklı kulüplerinden sporcular forma giydi
Muğla İl Karması; Köyceğiz Göl, Bodrum Gündoğan, Yatağan Bozüyük, Ege Yıldızları ve Muğla Hokey Kulübü’nde forma giyen sporcuların bir araya gelmesiyle oluşturuldu.
Farklı kulüplerden gelen sporcular, kısa sürede yakaladıkları uyumla Türkiye Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil etti.
Şen: “Asıl hedefimiz yarı finaldi”
Turnuva sonrası değerlendirmelerde bulunan Antrenör Serkan Şen, şampiyona öncesi hazırlıklarını henüz tamamlanmayan Ortaköy Hokey Sahası’nda sürdürdüklerini söyledi.
Şen, “Takımımız farklı kulüplerimizden gelen yetenekli sporcularımızdan oluşuyor. Asıl hedefimiz yarı finale kalmaktı. Fakat çeyrek final maçında çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamadık, nasip olmadı” dedi.
Yeni hedef U14 Türkiye ligleri
Önlerinde U14 yaş grubu Türkiye liglerinin bulunduğunu belirten Şen, bu organizasyonda kürsü hedeflediklerini ifade ederek, “Şimdi önümüzde U14 yaş grubu Türkiye ligleri var. Orada ilk 3 dereceye girmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Kaynak: İHA